Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super GT Danmark

Super GT-feltet klar til årets første besøg på Jyllandsringen

Super GT
Danmark 

23/06/22 

Super GT DanmarkFlere kørere står på spring for at vinde på banen
Efter en lille måneds pause skal deltagerne i OK Oktan 100 Super GT Danmark atter på asfalten for at kæmpe om point til årets mesterskab. Stedet bliver FDM Jyllandsringen, hvor man i weekenden afholder Sommerløbet.
 

Det er det første af klassens to besøg på racerbanen ved Silkeborg, og netop FDM Jyllandsringen har vist sig at passe særdeles godt til de hurtige biler. Det så man således sidste år, hvor intet mindre end seks forskellige kørere endte med at tage løbssejre.

I år har Nymark Racing været dominerende i klassen, hvor Mikkel Mac, Nykøbing Falster, og Frederik Nymark, Hadsten, har taget 1-2-sejre ved sæsonens hidtil kørte finaler. Netop disse to kørere var ikke blandt dem, som sidste år vandt på FDM Jyllandsringen, men mon ikke de finder et egnet setup til deres biler og kæmper med i den forreste ende af feltet?


Ole Petersen (97) og Christian Sørensen kæmpede om mesterskabet sidste år, hvor de var blandt vinderne på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Sidste år var det Martin Henckel Mortensen, Aarhus, som tog de fleste sejre på FDM Jyllandsringen. I år har køreren i familieteamet ikke haft den samme fart og det samme held som i 2021. Det er blot blevet til to tredjepladser indtil videre, men mon ikke han vil forsøge at gentage sidste års præstationer?

Christian Sørensen, Aarhus, er en anden kører, der traditionelt har gjort det godt på FDM Jyllandsringen, som han betegner som sin favorit blandt de tre baner, OK Oktan 100 Super GT Danmark gæster i år. Sidste år var han nærmeste rival til den senere mester, Ole Petersen, Bredebro, som også var blandt vinderne på FDM Jyllandsringen sidste år.


Kampen er tæt i Super 2L-klassen, hvor Mike Mathiesen (203) topper tabellen.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Flere kørere og teams har været hængt hårdt op efter det seneste løb på Ring Djursland, hvor finalen bød på en startkollision, som bl.a. gik udover VHA Motorsport og Lasse Andreassen Racing. Sidstnævntes chauffør, Lasse Andreassen, Kolding, har samtidigt ligget underdrejet, da han akut måtte opereres for blindtarmsbetændelse.

Ved Sommerløbet er deltagerne i OK Oktan 100 Super 2L-bilerne atter med i feltet. Her tegner dert sig atter en hård og tæt kamp blandt deltagerne, hvor Mike Mathiesen, Varde, har lagt sig i front for tabellen. Men han er blevet hårdt presset af Nicolai Nygaard Pedersen, Brønderslev, som i de foregående sæsoner har høstet erfaring med den racerbil, man bruger i klassen, men de to banesportsdebutanter, Daniel Träger, Roskilde, og Victor Poulsen, Ringe, har også været godt med.

OK Oktan 100 Super GT Danmark
Padborg Park I/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/06/22 - Jyllandsringen - Super 2L Danmark
  • 26/06/22 - Jyllandsringen - Super GT Danmark
  •