Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Silas Rytter: Forløsningen kom på norsk asfalt

DS3 Cup 
21/06/22 

DS3 CupSilas Rytter fik endelig en vinderbil mellem hænderne, da han og Touringcar Academy-teamet kørte tredje afdeling af DS3 Cup på Rudskogen-banen i det østlige Norge.
 

Allerede i træningen var det tydeligt at bilen ikke længere var præget af de tekniske problemer, som har givet en kedelig start på sæsonen for sæbonitten. Silas var i sin anden træning den hurtigste kører på banen - og det på trods af aldrig at have været på banen før.


(Foto: Kim Gripping)

Farten tog Silas med ind i kvalifikationen, hvor han kørte tredjehurtigste omgangstid. Glæden varede dog ikke længe, da banens dommere vurderede at den hurtige nordjyde havde været lige dygtig nok til at overskride banens hvide linjer - som svar på forseelsen blev der lagt ét sekund på omgangstiden, og dermed kunne han starte første heat fra syvendepladsen.

- Det er selvfølgelig ærgerligt at få en straf efter en ret god tidtagning, men jeg glæder mig egentlig bare over at bilen kan give gas og at jeg er i den ende af feltet, hvor jeg havde forestillet mig at være, siger Silas Rytter, der da også avancerede en smule i første heat og kørte over målstregen på femtepladsen.

- Jeg ved ikke om det kunne være blevet til mere. Bilen kørte lidt mærkeligt under nedbremsningerne, og det viste sig bagefter at bagbroen havde løsnet sig, så helt optimalt var det ikke, siger Silas Rytter, som fik revanche i det næste løb.


Silas er tilbage i OK Oktan100 Super 2L i weekenden
(Foto: Kim Gripping)

Her fik nordjyden nemlig en god start og kunne i løbet af få omgange køre sig frem til tredjepladsen. Med en bil, som kørte perfekt fra start til slut kunne han holde placeringen hele vejen til målstregen - og dermed var første podieplads i DS3 Cup sikret.

- Det er virkelig rart at bilen fungerede som den skulle hele weekenden! Når teknikken virker, kan jeg også være med i den rigtige ende af feltet, præcis som jeg havde forventet. Mekanikerne fra Touringcar Academy har også gjort det godt i weekenden og løst de småting som opstod undervejs, så jeg er rigtig glad!

Allerede i den kommende weekend er Silas Rytter tilbage bag rattet, når han igen deltager i OK Oktan 100 Super 2L-klassen med Momentum Racing på FDM Jyllandsringen. Dét ser Silas meget frem til:

- Momentum Racing ved godt hvordan sådan en bil skal skrues sammen, og på Ring Djursland fik jeg vist at jeg har en god fornemmelse af hvordan, den skal køres - nu skal vi se om ikke der kan hentes et par pokaler med hjem fra Jyllandsringen, lyder det optimistisk fra Silas Rytter.

Løbene i OK Oktan 100 Super 2L kan streames live på youtube.com/supergtdanmark.

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Silas Rytter
  • Momentum Racing
  • Rudskogen Motorsenter
  • 19/06/22 - Rudskogen Motorsenter - DS3 Cup
  • 26/06/22 - Jyllandsringen - Super 2L Danmark
  •