Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Dansk jubel på Imola: Porsche Carrera Cup-sejr til Bastian Buus

Porsche
Carrera Cup
Germany 

20/06/22 

Den danske Porsche-kører Bastian Buus sikrede i weekenden sin første sejr i det tyske Carrera Cup-mesterskab, som blev afviklet på italienske Imola.
 


(Foto: Porsche Motorsport)

Der var stor jubel hos det tyske Porsche-team Allied-Racing, da holdets danske kører, Bastian Buus, lørdag eftermiddag sikrede sin første sejr i det benhårde tyske mærkemesterskab, Porsche Carrera Cup Deutschland. Sejren blev kørt hjem på den italienske racerbane Imola, hvor danskeren for blot to år siden kørte sit første racerløb – og sikrede sin første sejr – i en GT-bil.


(Foto: Porsche Motorsport)

Den 19-årige racerkører holder nu en fjerdeplads i den samlede mesterskabsstilling og kan kalde sig den næstyngste løbsvinder i den tyske Carrera Cup-historie.


(Foto: Porsche Motorsport)

– Det var en fantastisk weekend. Enorm forløsning endelig at have den første sejr på plads. Den første sejr blandt alle os, som sidste år kæmpede om rookiemesterskabet. Det er virkelig fedt. Samtidig er jeg glad for, at vi endelig fik styr på setuppet og farten i kvalifikationen, som har været vores største udfordring indtil videre i denne sæson, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Porsche Motorsport)


(Foto: Porsche Motorsport)

– Jeg kvallede en rigtig god P2 til første løb, som jeg så vandt, men blev så ramt af et gult flag i anden halvdel af kvalifikationen, hvilket betød, at jeg skulle starte sekser i andet løb. Fire placeringer længere nede på startgridden er en verden til forskel i Carrera Cup, og først på sidste omgang fik jeg en chance for at gå efter femtepladsen. Jeg greb den og lykkedes med at komme forbi min modstander, men fordi vi havde kontakt, fik jeg en tre-sekunders tidsstraf og røg ned på en sjetteplads. Det ændrer dog ikke på, at weekenden var en succes, og at vi er med i kampen om mesterskabet. Nu gælder det om at holde stabiliteten og så ellers få nogle flere podieresultater.


(Foto: Porsche Motorsport)


(Foto: Porsche Motorsport)

Næste udfordring for Bastian Buus og resten af holdet bag Allied-Racing viser sig allerede den kommende weekend, 24.-26. juni, hvor fjerde afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland afvikles på den hollandske Formel 1-bane Zandvoort.


(Foto: Porsche Motorsport)


(Foto: Porsche Motorsport)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  •