Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Verstappen under pres til det sidste

Formel 1 
19/06/22 

Et canadisk løb fri for overraskelser
Canada 2022 blev til en tvekamp mellem Red Bull og Ferrari og det aktuelle styrkeforhold feltet igennem blev understreget. Det betød en mangel på overraskelser i det endelige resultat, på trods af en lovende startopstilling.
 

Leclerc startede sidst og var reelt uden chance i løbet, og Perez havde en skuffende kvalifikation - dermed var der en tilbage fra hver af de to bedste teams. Undervejs udgik Perez ovenikøbet. Verstappen kom bedst fra start, mens Alonso formåede at holde Sainz bag sig i en kort periode. Hamilton blev udfordret af Magnussen, men pressede danskeren let, så Haas raceren fik en skade på frontvingen. Dermed var Magnussens løb ødelagt. Senere udgik Mick Schumacher, så kvalifikationsheltene kom fra Canada med absolut intet.

Fernando Alonsos tid i top 2 var kortlivet. Hvis der ikke er regnvejr, regelændringer til trods, er der en klar hakkeorden. Forrest har vi Red Bull og Ferrari, derefter har vi Mercedes som best of the rest, mens der er mere konkurrence gennem resten af feltet. Det var også sådan de endte. Verstappen holdt fast i førstepladsen, nogle omgange undervejs undtaget. Ikke en gang en SC efter Tsunoda kørte fra pitten og direkte ind i barrieren, og et billigt pitstop til Sainz kunne ændre på det. Spanieren prøvede og prøvede de sidste omgange. Han havde DRS ned af langsiden før den sidste chikane og henover målstregen, men kom aldrig tæt nok på, til at kunne komme i infight med Verstappen.

Hamilton blev nr 3 foran Russell. Mercedes var velkørende, men ikke i stand til at kæmpe med i front. De to kørere havde hver deres strategi og det var den, der gjorde forskellen på, hvem der lå forrest i slutningen. På 5. pladsen kom Charles Leclerc, der ikke var super imponerende på sin vej op gennem feltet. Undervejs måtte han slås lidt mere end han nok selv havde håbet, men 5. pladsen er ganske godkendt.

Ocon blev nr. 6 efter en god indsat, selvom Alonso ganske åbenlyst var hurtigere. Teamet valgte at bruge Alonso til at forsvare Ocon, der næppe ville kunne have modstået Bottas på friskere. Så Alonso blev lidt skuffende 7'er og Bottas 8'er.

Finne kørte et afsindigt langt første stint, ligesom udskældte Lance Stroll, der endte på 10. pladsen og dermed blev bedste Aston Martin. Mellem de to, kom den anden Alfa Romeo, med Zhou, der kørte et godt og modent løb.

Både Perez og Schumacher exit gav en VSC, mens en rigtig SC kom på banen efter Tsunodas mærkværdige exit. Magnussen blev beordret i pit på grund af skaden på frontvingen - og var så uheldig at det skete kort før Perez udgik. Efter SC lå danskeren på 12. pladsen, men da løbet genstartede røg han ned på sidstepladsen. Han var heller ikke i pit ud over den ene gang tidligt i løbet. Set udefra virkede det lidt som om teamet bare gav op. Det manglende andet stop, virkede i al fald underligt.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Gilles Villeneuve
  • 19/06/22 - Gilles Villeneuve - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS