Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Historisk motorsport

Oplev 100 historiske racerbiler på Padborg Park – helt gratis

Historisk 
16/06/22 

Historiske racerbiler og hurtige motorcykler gæster den sønderjyske racerbane
Godt 100 historiske racerbiler og henved 70 motorcykler fra de klassiske til de moderne vil i den kommende weekend indtage Padborg Parks asfalt. Her afvikles Historisk Weekend, der for bilklassernes vedkommende er anden danske runde i kampen om Danmarksmesterskaberne for de gamle og ikke helt så nye racerbiler.
 


Historiske racerbiler af alle årgange gæster i weekenden Padborg Park.

De ældste biler ved Historisk Weekend har mere end 60 år på bagen, og de starter i den såkaldte 65-klasse, hvor Volvo er stærkt repræsenteret. Finn Ørum Christensen, Sindal, og Michael Madirazza, Roskilde, kører således de ældste eksemplarer i form af en Volvo PV544 og en Volvo P1800, som begge er produceret i 1961. Altså for 61 år siden! Modstanderne består af bl.a. Saab 96 Sport, Ford Falcon, Fiat Abarth 1000 TC og den legendariske Mini Cooper.

Rækken af klassiske bilmodeller er stor ved Historisk Weekend.

Ford Mustang, Porsche 911 og BMW 2002ti er modeller, som mange kender til, men feltet vil også tælle mere specielle biler som Honda S800, Sunbeam Imp og NSU 1200 TT. Biler, som for 50 år siden var toppen af poppen, men som få husker i dag. Men som kan genopleves på Padborg Park i weekenden, hvor der er fri adgang til at opleve løbene begge dage.

Historiske formelvogne og de mere moderne Youngtimere er også med på programmet foruden en række motorcykelfelter.


Motorcykler fra da far var ung kører i weekenden race på Padborg Park.

De historiske motorcykler er her i overtal. Fra de små 50 cm3-maskiner til de heftige 750 cm3-maskiner foruden et felt af moderne SuperSport- og SuperBike-maskiner.

Padborg Park I/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 19/06/22 - Padborg Park - Historisk
  • 19/06/22 - Padborg Park - MC historisk
  • 19/06/22 - Padborg Park - Road Racing
  • 19/06/22 - Padborg Park - Youngtimer
  •      ASETEK SIMSPORTS