Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Gravlund fandt farten i Valencia

Formel 4 
15/06/22 

Den unge racerkører fra Smørumnedre har nu sat kursen fremad efter en turbulent start i det spanske mesterskab.
 

I weekenden kørtes den tredje afdeling af årets mesterskab på Ricardo Tormo-banen ved Valencia, og her var Sebastian Gravlund allerede godt med i de frie træninger. En kørefejl i den første kvalifikation kostede dog dyrt for teenageren:

- Jeg gjorde det, som man ikke skal gøre; jeg lavede en kørefejl allerede på første omgang og havnede i gruset udenfor banen. Det var især uheldigt fordi den første kvalifikation tæller både til første og andet løb, så jeg havde pludselig to løb, hvor jeg skulle starte bagerst i feltet, fortæller Sebastian, som fik vendt frustration til motivation og gav den fuld gas i første heat.

Her kørte han nemlig fra 27. pladsen og frem til 11. pladsen, bare en enkelt placering fra sit første mesterskabspoint. Selvom det var ærgerligt at misse pointet var Sebastian Gravlund yderst tilfreds:

- Det var et helt fantastisk løb! Der blev angrebet fra start til slut, og det var en forløsning at kunne køre over målstregen så langt fremme i feltet. Mere vil altid have mere, og jeg ville gerne have haft det ene point med hjem, men jeg fik vist at jeg altså godt kan køre racerbil - også overfor mig selv.


Sebastian Gravlund fandt farten i Valencia.
(Foto: Fotocar13)

I det andet heat fik den danske kører igen en god start og skød hurtigt seks-syv placeringer frem i feltet, men en nærgående konkurrent fik sendt Sebastian af banen med en ødelagt frontvinge som resultat. Dermed var bilen ikke længere konkurrencedygtig, og Sebastian måtte halte bilen i mål som én af de sidste kørere i feltet.

Der var til gengæld oprejsning i weekendens anden kvalifikation. Her kørte Sebastian sig til 15. startplacering til det sidste heat.

- Jeg fandt en god rytme og kunne køre mine omgange uden andre biler foran eller bagved, så det var helt sikkert en forbedring. På min hurtigste omgang kom jeg lige friskt nok ud af et sving og fik to hjul udenfor asfalten, så der mistede jeg 3-4 tiendedele sekund. Havde jeg ikke lavet den fejl, havde jeg været i top 10, men det er hvad der sker.


Det gælder om at holde sig i sporet...
(Foto: Fotocar13)

Weekendens sidste heat gav igen et bevis på at Sebastian Gravlund kan sine starter. Han skød fra 15. til 12. pladsen og kom godt afsted, men endnu et sammenstød med en konkurrent kostede endnu en frontvinge og endnu et kedeligt resultat.

- Alle de ærgerlige uheld sker udenfor den hurtigste tredjedel af feltet, og det er super uheldigt at jeg mister frontvingen to gange i træk. Der skal jo to til at lave sådan en situation, så jeg skal også se lidt indad og se hvordan jeg kan undgå det en anden gang.

- Til gengæld er jeg virkelig glad for at jeg har vist både fart og evnen til at køre mig frem i feltet. Det har på mange måder været en god løbsweekend; at resultaterne så ikke helt har afspejlet det, er en anden snak, slutter Sebastian Gravlund.

Næste løb i Sebastian Gravlunds kalender er på dansk asfalt, når det danske Formel 4-mesterskab kører på FDM Jyllandsringen den sidste weekend i juni.

Se eller gense løbene fra F4 Spain

Du kan helt gratis se de tre løb i F4 Spain direkte på Youtube.

Race 1

Race 2

Race 3

Gravlund Motorsport


Læs mere om:
  • Sebastian Gravlund
  • Valencia - Ricardo Tormo
  •