Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
13/06/22 

Sidste weekend stod helt i banesportens tegn, da der igen blev kørt store løb verden over. Måske størst af alle Le Mans 24-timersløbet, hvor Danmark stillede hele elleve kørere til start. Og igen i år blev det til klassejr og flere podiebesøg til danskerne.
I formelsport var det denne uge ”kronprinsernes” tur til at triumfere, og der var også dansk podiebesøg i karting. Der blev kørt Formel 4 i Spanien og Sturup.
 

Siden sidst
Første Le Mans sejr til Marco
I ottende forsøg lykkedes det endelig for Marco Sørensen at træde op på øverste trin på Le Mans berømte podie. Den 31-årige nordjyde vandt sammen med sit team TF Sport (Aston Martin) nemlig klassen GTE Am efter et fornemt disponeret løb, hvor holdet ellers havde et svært udgangspunkt med en dårlig startplacering. I samme klasse kom anden halvdel af DaneTrain, Nicki Thiim, ligeledes på podiet med en tredjeplads for sit Aston Martin-team.

Den helt stor overraskelse set med danske øjne kom imidlertid i klassen LMP2, hvor den 21-årige debutant Oliver Rasmussen sammen med de øvrige på JOTA-teamet kom i mål på en sensationel tredjeplads. De øvrige danskere havde skiftende held, læs mere på vores Facebookside her og motorsportdanmark.dk her.

Også i opvarmningsprogrammet til det store løb var der dansk succes, idet makkerparret Kristian Poulsen/Kasper H. Jensen vandt GT-klassen i lørdagens afdeling af løbsserien Le Mans Cup, ligesom Malthe Jakobsen gjorde god figur, men var uheldig.

Læs mere om Le Mans 2022

Siden sidst
Kronprinserne imponerede
Kongerne i dansk bilsport er Kevin Magnussen (Formel 1) og Christian Lundgaard (Indycar), men denne weekend var det ”kronprinsernes” tur til at imponere. Første hentede Frederik Vesti sin første triumf efter skiftet til Formel 2, da han efter imponerende kørsel sejrede i lørdagens sprintløb i Bakus gader, i forbindelse med Aserbajdsjans Grand Prix. Sejren blev fulgt op af syvendeplads i søndagens løb.

Og på Road America i Wisconsin, USA’s svar på Spa-Francorchamps, hentede Christian Rasmussen ligeledes sæsonens første sejr, da han vandt syvende afdeling af årets Indy Lights mesterskab. Løbets anden dansker Benjamin Pedersen kom i mål som P11, mens Christian Lundgaard hentede en ny fin placering i IndyCar med P10.

Kevin Magnussen udgik desværre af Formel 1-løbet i Baku efter en motordefekt.
Læs Kevins reaktioner her.

Læs mere her

Siden sidst
Tobias på podiet i Genk
En række unge danske kartingtalenter deltog i tredje afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft (DKM), der blev afholdt på banen i Genk, Belgien. Bedst gik det for Tobias Bille Clausen, der hentede en tredjeplads i den ene finale for OK Junior.
Se hvordan det gik de øvrige danskere her

Siden sidst
Formel 4 i Spanien og Sturup
Anden runde af det danske mesterskab for Formel 4 var henlagt til Sturup Raceway i Skåne. De tre heats blev vundet af Julius Dinesen, William Wulff og Mika Abrahams. Dinesen fører i den samlede stilling.

Efter weekendens afdeling af det spanske F4-mesterskab indtager Georg Kelstrup den samlede fjerdeplads i mesterskabet.

Læs mere om DM Formel 4 her


Læs mere om:
  • 11/06/22 - Le Mans - Michelin Le Mans Cup
  • 12/06/22 - Baku - FIA Formula 2
  • 12/06/22 - Baku - Formel 1 - FIA F1
  • 12/06/22 - Le Mans - Le Mans
  • 12/06/22 - Sturup Raceway - Formel 4 DK
  • 12/06/22 - Sturup Raceway - Formel 5
  •      ASETEK SIMSPORTS