Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Skuffet Michael Christensen måtte nøjes med fjerdeplads på Le Mans

Le Mans 
12/06/22 

Le MansMichael Christensen var med i kampen om sejren i GTE-Pro klassen på Le Mans, da hans fordæk eksploderede søndag morgen efter næsten 16 timers kørsel. Dækeksplosionen sendte Michael Christensen og hans holdkammerater hos Porsche ud af kampen på sejren på Le Mans.
 

I sin Porsche 911 RSR lå Michael Christensen i en kamp om føringen med Corvette, og havde udbygget en føring på 2 minutter. Michael Christensen havde netop fået besked om, at han skulle i pit for dækskifte, da teamet havde observeret en sivepunktering på baghjulet. Men under en hård nedbremsning låste højre forhjul og Christensen måtte en tur igennem grusset, men han var hurtigt tilbage på banen. Men på den efterfølgende langside eksploderede fordækket og ødelagde hele fronten på Porschen. Christensen listede den ødelagte bil tilbage til pitten, hvor teamet stod klar til at reparere bilen, men det hele kostede mere end tre omgange og Porschen med startnummer 92 faldt ned på sjettepladsen. Herfra kørte de tre kørere sig tilbage til en fjerdeplads efter de 24 timers kørsel.


(Foto: Porsche)

"Jeg er dybt skuffet" fortæller Michael Christensen. "Jeg ved helt ærligt ikke, hvorfor forhjulet låste under nedbremsningen. Men det beskadigede tilsyneladende dækket så meget, at det eksploderede på næste langside. Det er jo nærliggende at tro, at det var sivepunkteringen på baghjulet, der havde skabt ubalance i bilen. Men jeg må se på data fra bilen for at forstå, hvad der skete. Under alle omstændigheder har jeg sagt undskyld til alle gutterne i teamet. Vi ville selvfølgelig rigtig gerne have vundet, men nu endte det så heldigvis med at være teamets anden Porsche der vandt".

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Le Mans
  • 12/06/22 - Le Mans - FIA WEC - FIM VM
  • 12/06/22 - Le Mans - Le Mans
  •