Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Fuld fart i Formel 4 på Sturup Raceway

Formel 4 DK 
12/06/22 

Formula 4 DKDer var intenst racerløb og masser af kørerudvikling på programmet i årets anden afdeling af Formel 4-mesterskabet, som i weekenden blev kørt på Sturup Raceway.
 


(Foto: Formel 4 Danmark)

Mange af årets deltagere er trådt direkte ud af gokarten og har taget springet videre til formelbiler. Det kunne tydeligt aflæses på de dueller som blev udkæmpet på den skånske asfalt, hvor der blev kørt både tre og fire biler side om side gennem svingene.

Julius Dinesen satte sin anden pole position af to mulige lørdag formiddag, men med under en tiendedel sekund mellem ham, den sydafrikanske debutant Mika Abrahams og Theodor Jensen, kunne meget være hændt.

Det første heat bød ikke på store kampe gennem feltet, men de tre hurtigste kørere fra kvalifikationen beholdt deres placeringer hele vejen til målflaget. Hvor første heat var til den rolige side var andet heat komplet modsat med dueller i alle ender af feltet.


Julius Dinesen fik sin første heatsejr i weekendens første heat
(Foto: Formel 4 Danmark)

Frederik Stenå startede løbet i front med William Wulf jagtende bag sig. Det var først godt halvvejs i løbet at Wulf fik held til at overhale en voldsomt defensiv Stenå, der hang fast i sin føring med næb og klør. En andenplads i heatet blev det dog til for Stenå - til stor tilfredshed for både kører og team.

Lige bag kampen om førstepladsen var der næsten krigstilstand mellem Magnus Pedersen, Julius Dinesen og Victor Nielsen. Der blev byttet pladser og forsøgt alverdens manøvrer for at sikre den sidste podieplads. Det blev Mika Abrahams, som løb med tredjepladsen foran Magnus Pedersen efter kontakt mellem de to teamkammerater fra STEP Motorsport sendte Julius Dinesen af banen.

Også irske Alyx Coby måtte en tur af banen i weekendens andet heat. Takket være en ihærdig indsats fra mekanikerne hos FSP-teamet nåede hun med nød og næppe på banen til finaleheatet, hvor hun fik hentet point hjem til mesterskabet.


Sådan! Frederik Stenå kørte sin første andenplads hjem i Formel 4
(Foto: Formel 4 Danmark)

Finaleløbet gav Mika Abrahams sin første sejr i Formel 4. Den 14-årige sydafrikaner fik en god start og lagde sig i føring, mens Magnus Pedersen og Julius Dinesen begge gjorde deres til at følge med. De tre lavede et godt forspring til resten af feltet, men indbyrdes var de aldrig i nærheden af hinanden.

Mads Hoe var tilbage i Formel 5-bilen for en kort bemærkning og sluttede weekenden af med en fjerdeplads foran Theodor Jensen og William Wulf.

Efter weekendens løb har Julius Dinesen lagt sig forrest i kampen om Danmarksmesterskabet. Om to uger er de unge talenter igen klar til race; denne gang på FDM Jyllandsringen til årets første løb på den midtjyske racerbane. Her er også Sebastian Gravlund tilbage i feltet.


En mere end godkendt debut i Formel 4 for sydafrikanske Mika Abrahams
(Foto: Formel 4 Danmark)

Top 5 i Formel 4 efter anden afdeling:

Julius Dinesen
Magnus Pedersen
Sebastian Gravlund
Victor T. Nielsen
Mika Abrahams 🇿🇦

Formel 4 Danmark


Læs mere om:
 • Alyx Coby
 • Frederik Stenå
 • Julius Dinesen
 • Magnus Pedersen
 • Mika Abrahams
 • Theodor Jensen
 • Victor T. Nielsen
 • William Wulf
 • Sturup Raceway
 • 12/06/22 - Sturup Raceway - Formel 4 DK
 • 12/06/22 - Sturup Raceway - Formel 5
 •