Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Rally-ægtepar med sekund-skarphed

DM Rally 
08/06/22 

Lørdag d. 25. juni 2022 bliver der for første gang kørt om DM-titlen i rally show. Med Au2parts DM Rally Show Aalborg kan Motorsport Nordjylland (MNJ) præsentere det absolut stærkeste show-startfelt i Danmark nogensinde.
 

- DM-rallyfeltet vil gerne køre rally shows, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. - Men med dyrt konkurrence-materiel er rallyteams'ene nødsaget til at foretage en benhård prioritering af sæson-deltagelsen. Derfor har TOP 25 traditionelt kun været delvist repræsenteret på startlisterne, men der altså anderledes om eftermiddagen ved DM-arrangementet på Flyvestation Aalborg, som afvikles som en del af DM Ugen.


Niels og Inger Bjerre går til makronerne i rally
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Der er adskillige hurtige rallyteams uden for DM-rallyserien, som kører på et lavere årligt konkurrencebudget. Disse mandskaber er også en del af Au2parts DM Rally Show Aalborg. Her præsenterer MNJ et stærkt deltager-kort i rally-ægteparret Niels og Inger Bjerre, som har premiere på hjemmebane med deres turbodrevne Peugeot 208 GTI.

- Jeg startede egentlig ud i DM-rallyserien som co-driver for min søn Martin, oplyser himmerlændingen Niels Bjerre. - Vi debuterede i en Toyota Corolla GT Coupé, fortsatte i en Renault Clio RS og til sidst deltog vi med en Peugeot 206 RC. Vi kørte vores sidste rally sammen i 2014.


Der er fuldt konkurrence-fokus, når Bjerre-ægteparret iklæder sig snublekyserne
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Jeg har altid været med ude til DM-rallyene som catering-kone, supplerer Inger Bjerre. - Det blev derfor lidt tamt derhjemme med rally-diskussionerne ved middagsbordet. Jeg foreslog derfor Niels, at jeg overtog co-driversædet så småt med ham som chauffør. Det har virkelig været en spændende rejse at blive oplært i rallysportens mange facetter.

Rally-ægteparrets force er, at de er 100 pct. på, når snublekysen kommer ned over hovedet og startflaget løftes. Rallybilen har været yderst stabil.


Bjerre-parret har opbygget et godt konkurrence-flow
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Vi er kun udgået med Peugeot 306 GTI'eren en enkelt gang, forklarer Niels Bjerre. - Til rallybrug er der i forhjulstrukne biler indbygget et såkaldt spær. Ellers vil starterne gå op i dækrøg, fordi kræfterne ledes ud til det mindst belastede hjul. Ved et rallyløb i Hjørring sagde spærret farvel og tak, og vi havnede i en sanddynge!

- Det kniber efterhånden at finde de vitale reservedele, konstaterer Inger Bjerre. - Samtidig kunne det være sjovt med lidt flere hestekræfter under motorhjelmen. Vi har smugtrænet med Peugeot 208 GTI'eren ved et rally show, og præstationen er absolut godkendt med en klasse-toer.


Niels og Inger Bjerre har hjemkørt mange pokaler gennem de efterhånden 9 år i samme rallybil
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Med DM-rallyfeltet fuldt repræsenteret bliver startlisten også åben for alle rallyteams, som er certificeret med sikkerhedsbur. Startlisten for DM i Rally Show 2022 vil derfor ramme ca. 90 deltagere.

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Himmerland
  • 25/06/22 - Himmerland - DM Rally - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS