Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

GT World Challenge Endurance

Nicklas Nielsen efter andenplads i GT World Challenge på Paul Ricard: Fed optakt til Le Mans!

GT World Challenge
Endurance 

07/06/22 

Den danske Ferrari-fabrikskører hjalp med til at sikre en suveræn 1-2-sejr til Iron Lynx-teamet i sekstimersløbet på Paul Ricard i pinseferien. Næste stop: 24-timersløbet på Le Mans.
 

Udover at gennemføre den obligatoriske test før 24-timersløbet på Le Mans i næste uge brugte Nicklas Nielsen også pinseferien på at sikre nye point til det benhårde europæiske GT3-mesterskab, GT World Challenge Europe Endurance Cup.


(Foto: AF CORSE)

Anden afdeling af årets udgave af langdistancemesterskabet blev afviklet som et sekstimersløb på den franske Formel 1-bane Paul Ricard lørdag aften, og her sluttede Nicklas Nielsen, James Calado og Miguel Molina på en samlet andenplads, mens teamkammeraterne i Iron Lynx-teamets anden Ferrari tog sejren.


(Foto: AF CORSE)

Det flotte resultat krævede imidlertid ekstra hårdt arbejde, da Nielsen, Calado og Molina måtte starte fra en niendeplads efter en udfordrende kvalifikation, mens en punktering undervejs i løbet så ud til at være trekløverets billet ud af kampen.


(Foto: AF CORSE)

– Jeg er virkelig glad for resultatet! Jeg startede løbet og fik kæmpet os frem til en god position, men så fik James (Calado, red.) en sivepunktering og snurrede rundt på banen, og på et tidspunkt så det ret sort ud for os. Alligevel lykkedes det for os at komme frem i rækkerne igen, og den sidste safetycar, som kom på banen kun et kvarter inden målflaget, var god timing. Miguel (Molina, red.) gik i angreb og lavede en fantastisk overhaling, så vi kunne slutte lige bag vores holdkammerater på en andenplads. Alt taget i betragtning kan vi være godt tilfredse, ikke mindst på teamets og på Ferraris vegne, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: AF CORSE)

Straks efter champagnefesten på GT World Challenge-podiet fløj Nicklas Nielsen videre til Le Mans, hvor der søndag blev afviklet officiel test forud for 24-timersløbet den kommende weekend, 11.-12. juni. Her stiller Nielsen for tredje år i træk op for Ferrari-fabriksteamet AF Corse, men denne gang bliver det som debutant i LMP2-klassen, hvor danskeren sammen med italienske Alessio Rovera og franske Francois Perrodo skal kæmpe for sejren i Pro/Am-kategorien.

Nicklas Nielsen

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Paul Ricard
  • 06/06/22 - Paul Ricard - GT World Challenge Endurance
  •      ASETEK SIMSPORTS