Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

US Racing

Masser af vigtige erfaringer i racerdebuten i USA

US Racing 
01/06/22 

Det blev til en varm og lærerig debutweekend for Mikkel Gade, som i weekenden byttede sin racersimulator for et rigtigt racersæde i Skip Barber Formula Race Series på Lime Rock Park i USA.
 


(Foto: Mikkel Gade Racing)

Den hurtige esportsracer fra Hedehusene debuterede på den snævre amerikanske racerbane efter fem dages intensiv træning på Skip Barber-racerskolen, og selvom den 19-årige dansker forsøgte ikke at have for høje forventninger til egne evner, var han godt tilfreds med at være fjerdebedst i kvalifikationen:

- Kvalifikationen foregik i regnvejr, og det havde jeg ikke prøvet før, så det var ret spændende for at sige det pænt. Jeg havde også lige en enkelt nær-ved-oplevelse hvor mine forhjul blokerede for enden af langsiden, men en fjerdeplads klager jeg ikke over, fortæller Mikkel Gade, der fik en god start på det første af mandagens to løb og indtog tredjepladsen på første omgang.

- Jeg kom godt afsted på ydersiden og overtog hurtigt tredjepladsen, men jeg kæmpede både med lidt understyring og motorpower, så det holdt ikke evigt, siger Mikkel, der sluttede sit debutløb på fjerdepladsen.

Den manglende fart i bilen fik Mikkel bekræftet af mesterskabets ingeniører, men den slags problemer kan ikke løses på stedet - så der måtte bare kæmpes ekstra hårdt på banen.


(Foto: Mikkel Gade Racing)

I løbet af mandag eftermiddag steg temperaturen, og kombinationen af varme og de fysiske udfordringer krævede ekstra af Mikkel Gade, der kæmpede med godt brugte dæk i debutweekendens andet heat.

- Vi har kun et enkelt sæt dæk til at køre to træninger, en kvalifikation og to løb på hver 25 minutter. Det er ikke ret meget, så det var næsten som at køre i regnvejr i det sidste løb fordi dækkene var helt færdige. Det var hårdt at skulle arbejde så meget for at få greb i dækkene, så for mig handlede løbet mest om at køre defensivt, fortæller Mikkel, som gennem de 25 minutter kørte et stærkt defensivt løb og alligevel måtte se sig henvist til syvendepladsen da det ternede flag blev vist.

På trods af udfordringerne har den første løbsweekend i en rigtig racerbil været en fantastisk og lærerig oplevelse for Mikkel Gade:

- Det er svært at beskrive det hele, for der har været så mange ting at lære, forstå og afprøve. Jeg har ikke tænkt på andet end at køre racerløb de sidste to uger, og det har været en fed boble at være inde i. Jeg har lært en masse de sidste to uger, og nu skal der samles op og arbejdes videre inden det næste løb i mesterskabet, fortæller han.


(Foto: Mikkel Gade Racing)

Det næste løb i mesterskabet køres på VIRginia International Raceway; en bane, som heldigvis kan trænes i vante omgivelser hjemme i simulatoren.

Mikkel Gade Racing

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Lime Rock
  •      ASETEK SIMSPORTS