Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Endnu en pokal til Bannergaard

DS3 Cup 
31/05/22 

Dennis Bannergaard fortsætter det succesfulde comeback, da den 2. afdeling af DS3 Cup blev kørt på Ring Djursland nær Tirstrup.
 

Efter næsten 8 års pause fra mesterskabskampe, er holdet fra Græsted tilbage på de danske racerbaner, og resultatmæssigt kan man indtil videre ikke se at der har været nogen pause.


(Foto: JJ Media)

Det var en tidlig start for den gule DS3 Cup racer med startnummer 59 i sideruden, da de 16 deltagere skulle på banen allerede klokken 08.00 lørdag morgen. Her blev det til 7. hurtigste tid for Dennis, men han følte egentlig at bilen kørte rimeligt, men der blev stadig forsøgt lidt ændringer til tidtagningen senere på formiddagen – for man kan jo altid finde lidt forbedringer hist og pist.

Det kunne så sandelig også aflæses på tiden, hvor der blev klippet et halvt sekund for morgenens tid, mens konkurrenterne kørte de samme tider. Derfor kunne han glæde sig over 5. startposition i det tætte felt. Der var kun 0,7 sekund op til Pole Position – og gik man 0,7 sekund bagud, fandt man P10. Så derfor var 5. startposition et rigtig fint udgangspunkt til lørdagens heat.


(Foto: JJ Media)

Her blev det til en rigtig fin start, hvor han med det samme havde vundet den første position. Han lagde straks manden på 3. pladsen under intens pres, for at forsøge at tvinge ham til at lave en fejl. Det lykkedes fire omgange inde i løbet, og dermed var der udsigt til et podium.

Nu har det Bannergaards tur til at komme under pres. Selvsamme kører, som havde lavet en buler på den gule racer ved åbningsløbet, lagde an til et sent dyk. Heldigvis nåede Dennis at se ham, og fik givet tilpas meget plads, så det ikke kom til ny kontakt. Herefter kunne han køre en sikker 4. plads hjem, da chancen aldrig bød sig for at snuppe P3 tilbage.


(Foto: JJ Media)

P4 i løb 1, betød startposition 3 til weekendens andet løb, som blev kørt søndag eftermiddag. Efter næsten 24 timers pause skulle koncentrationen findes frem igen, og ikke mindst reaktionsevnen, da de 5 røde lamper slukkede.

Her var Dennis særdeles vaks på koblingen, og kunne dreje ind i Sving 1 som toer i løbet. Der blev dog presset hårdt på bagfra, og han måtte afgive andenpladsen, men kunne sætte sig på 3. position, og lægge manden på andenpladsen under hårdt pres. Efter fire omganges pres, lykkedes det at komme forbi, og samtidig åbne et hul op til 3. pladsen.

Mod slutningen af løbet lukkede det hul sig marginalt, men Bannergaard kom ikke for alvor under pres, og kunne køre en 2. plads hjem.

Efter en 3. plads ved åbningsløbet, kunne teamet derfor tilføje endnu en pokal til den i forvejen lange trofæhylde.


(Foto: JJ Media)

To løbsweekender inde i den 6 løbs lange sæson indtager Dennis Bannergaard 4. pladsen i kørermesterskabet, med kun få point op til 3. pladsen.

Den næste løbsweekend køres om 3 uger på Rudskogen i Norge. Det bliver en helt anderledes udfordring, da den er længere end de danske baner, og så har den nogle utroligt hurtige retningsskift, hvor man skal stole på bilen. Derfor er det kun godt, at der allerede har været to løbsweekender i Danmark, inden denne norske udfordring melder sig.

Team Bannergaard Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Dennis Bannergaard
  • Ring Djursland
  • 29/05/22 - Ring Djursland - DS3 Cup
  •