Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

San Marino GP - BAR preview

Formel 1 
14/04/03 

BAR teamet har haft en lidt vanskelig tid siden det Brasilianske Grand Prix.
Blandt andet blev en del af teamets udstyr forsinket under transporten.
 

BAR glæder sig til den europæiske del af Formel 1 sæsonen. De lange rejser fra kontinent til kontinent, kan være meget uforudsigelige. Teamet måtte vente på at en del af lasten fra Sydamerika kom frem. Fabrikken hjemme i England fik derfor ekstra travlt da der var forberedt test på Paul Ricard i Frankrig. Men man fik klaret tingene og fik testet næsten 900 km. i det franske, og det med et positivt resultat. Bl.a. blev en ny motor testet, og man har allerede besluttet at man vil bruge den på Imola.

Ligesom i det brasilianske GP skal man nu køre den "forkerte" vej rundt på banen. Altså mod uret. BAR teamet er glade for at man nu er kommet til Europa. De første 3 løb er efter teamets mening alt for uforudsigelige. Vejret og temperaturerne er de vigtigste faktorer i det spil. Nu kommer man til Europa hvor man er mere bekendt med disse forhold. Så er det ikke ubelejligt at fabrikken ikke er længere væk end England hvis man skulle få behov for reservedele.

BAR har af en eller anden grund altid opnået forholdsvis gode resultater på Imola. Man håber selvfølgelig på at det forsætter, især efter den forholdsvis gode pointhøst i år mod tidligere på samme tidspunkt.

Kørernes mening om banen er lidt blandede. Jacques Villeneuve er ikke specielt begejstret for den, bl.a. pga. kerberne som han føler meget anderledes i forhold til så mange andre baner. Dog kan han godt lide dem, og mener faktisk at andre baner burde kopiere dem. På Imola bruger man kerberne meget i de fleste af svingene. Han ser positivt frem til løbet især fordi BAR havde en rigtig god test på banen forud for sæsonen.

Jenson Button synes at det er en fantastisk bane. Atmosfæren er helt enestående, hvilket nok hænger sammen med at det er Ferrari land. Selve banen finder han meget udfordrende og meget anderledes at køre på, men ser det ikke som noget minus, snarere én større udfordring.

I teamet ser man frem til netop dette GP. Man håber at man her får endnu større gavn af det nye kvalifikationssystem. Hidtil i år har det ikke været nogen bagdel for teamet at man skal kvalificere sig på en anderledes måde. Tværtimod. David Richards er specielt glad i denne tid. Der er kommet ro i teamet efter en del uro inden sæsonen startede for alvor. Han glæder sig over at de forskellige enheder i teamet nu er begyndt at arbejde sammen for alvor i stedet for at passe hvert sit. Det er sikkert en del af succesen i den fremgang resultatmæssigt som teamet har haft hidtil i år.

Dons

Læs mere om:
  • 20/04/03 - Imola - Formel 1
  •