Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Klassekamp på Ring Djursland

TCR Denmark 
27/05/22 

TCR DenmarkDanmarks vildeste standardvognsklasser dyster om publikums gunst, når Ring Djursland inviterer til TCR/Super GT Weekend.
 

Den regerende mester i TCR klassen, Kasper H. Jensen starter som favorit på Ring Djursland efter en stærk sæsonstart på Padborg Park, hvor han vandt to ud af tre heat. Han har i år skiftet team til det nye GMB Motorsport og Honda. Det samme har Gustav Birch, som vandt det tredie heat, og utvivlsom vil forsøge at supplere med flere sejre.

GMB Motorsport kørerne er ikke de eneste, der rækker ud efter sejren. Tyske Mike Halder, ligeledes i Honda, mistede en heatsejr i Padborg, da han fik en 20 sekunder tidsstraf for overhaling i gul flagzone, og kørere som Nicolai Sylvest og Michael Marcussen, begge i Cupra, har tidligere smagt sejrens sødme og er sultne.

Men TCR feltet er tæt, så måske får vi en overraskelse.


Mikkel Mac og Frederik Nymark hører til favoritterne efter de sluttede første afdeling med en dobbeltsejr til Nymark Racing.
(Foto: Ib Trebbien)

Bilerne i Super GT / Super 2L har hver sin tidtagning, men fælles løb. Racerne ligner umiddelbart hinanden. Forskellene finder man først og fremmest under karrosseriet, hvor Super GT kører med en 3 liter V6 motor, der yder 330 hk og raceren vejer 850 kg. Super 2L drives som navnet antyder frem af en 2 liter motor med en ydelse på 230 hk, men vejer til gengæld kun 750 kg.

Nymark Racing ligner forhåndsfavoritter efter en formidabel start på sæsonen, hvor teamets to kørere, Mikkel Mac og Frederik Nymark var hurtigst i tidtagningen og siden kørte over målstregen som nummer et og to i heat 2 og 3.

Casper Pilgaard triumferede i 1. heat foran den regerende mester i klassen, Ole Petersen. To kørere, der også gerne vil blande sig i topopgøret.

Foruden TCR og Super klasserne skal de små Legend racere, DS3 Cuppen, Super Seven/Arion og de udholdende DEC biler i aktion i løbet af weekenden.

Der køres træning og tidtagning på banen fra lørdag kl. 8 og første heat begynder kl. 12:55. Søndagens første heat starter kl. 9:00 og det sidste kl. 16:30 Banen ligger, som den har gjort siden 1965, ved landsbyen Pederstrup, ikke langt fra Tirstrup på Djursland.

Ring Djursland


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 29/05/22 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  • 29/05/22 - Ring Djursland - DS3 Cup
  • 29/05/22 - Ring Djursland - Legends Cup
  • 29/05/22 - Ring Djursland - Seven Racing
  • 29/05/22 - Ring Djursland - Super 2L
  • 29/05/22 - Ring Djursland - Super GT Danmark
  • 29/05/22 - Ring Djursland - TCR Denmark
  •