Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Michael Christensen til start i stor motorsportsweekend

Endurance 
26/05/22 

I den kommende weekend afvikles tre af verdens absolut største og mest prestigefyldte racerløb og tre af Danmarks største motorsportsstjerner er til start, ved de tre meget forskellige events.
 

Kevin Magnussen er til start i det mest prestigefyldte Formel 1 løb, der afvikles i gaderne i Monaco, Christian Lundgaard stiller til start ved legendariske Indy 500 der afvikles med 380 km/t på ovalbane i USA og i Tyskland er Michael Christensen til start ved den 50. udgave af 24 timers løbet på Nürburgring, der afvikles på verdens mest udfordrende racerbane Nürburgring Nordsløjfe, der med sin længde på 25,4 samtidig er verdens længste racerbane. Og med et startfelt på 138 biler til start er 24 timers løbet i Eiffelbjergene at regne for et af verdens hårdeste racerløb.


(Foto: Porsche)

Michael Christensen, der i 2018/19 vandt VM for sportsvogne, har vundet alle de store klassikere indenfor langdistance sportsvognsracing. Sidste år føjede han en sejr ved netop 24 timers løbet på Nürburgring til sine sejre på Le Mans, 24 timers Daytona, 24 timers Spa og 12 timers løbet på Sebring.

Michael Christensen, der er Porsche fabrikskører, stiller igen i år til start i Manthey Racings populære "Grello" Porsche 911 GT3 R, der med sin neon gul/grønne farve er en af publikum favoritterne. Manthey Racing har vundet 24 timers løbet på Nürburgring syv gange, hvilket er rekord. Som medkørere får Christensen franskmændene Kevin Estre, Frederic Makowiecki og belgiske Laurens Vanthoor.

Ud af det store felt på 138 biler kæmper hele 36 biler med i den hurtigste klasse GT3/SP9 og SP-X, der kan tage den generelle sejr. Her deltager topteams med verdens stærkeste sportsvognskørere fra blandt andet Audi, BMW, Mercedes, Lamborghini, Aston Martin og Ferrari.


(Foto: Porsche)

"24 timers løbet på Nürburgring er sammen med Le Mans et af sæsonens vigtigste løb for os" fortæller Michael Christensen forud for løbet, hvor der forventes mere end 250.000 tilskuere. "Løbet har udviklet sig voldsomt de sidste mange år, så nu er det de absolut stærkeste kørere og teams, der stiller til start. Og med 36 biler, der kan kæmpe om den generelle sejr, skal man ikke kun levere på fart og strategi, men man skal tænke sig om og finde den svære balance mellem at være aggressiv og passe på bilen, for med 138 biler på banen er der konstant trafik.

Vi har ikke haft de perfekte forberedelser til løbet, da vores test blandt andet har været ramt af dårligt vejr, men jeg tror alligevel på, at vi er stærke. Men der er rigtig mange andre stærke teams og kørere og særligt BMW har vist fart på det seneste. Men vi er fire rigtig stærke og kloge kørere og vi har et stærkt team bag os, der ved, hvad der skal til for at vinde, så jeg tror vi står stærkt. Men som altid på Nürburgring, skal man også forvente at der kan komme regn og der forventes ned til kun 4 grader om natten, så der kan det også blive en udfordring at holde varme i dækkene".

Løbet starter lørdag den 28. maj kl. 16.00. Løbet livestreames på YouTube og på https://www.24h-rennen.de hvor der også kan findes livetiming. Desuden er Michael Christensens Porsche udstyret med onboard kamera, så den kan følges alle 24 timer. Onboard kamera findes på Manthey Racing YouTube kanal.

Tidsplan
Torsdag den 26. maj
12:30-14.00 Qualifying 1
20:30-23:30 Qualifying 2

Fredag den 27. maj
14.10-15.10 Qualifying 3
17.50-20:00 Top Qualifying

Lørdag den 28. maj
11:00-11.45 Warmup
16:00 Start 24-hour race

Søndag den 29. maj
16:00 Finish 24-hour race

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Nürburgring
  • 28/05/22 - Nürburgring - Endurance
  •