Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

En weekend med op- og nedture

Road Racing 
26/05/22 

Det blev en spændende weekend med både op og ned ture, da Oliver deltog i anden afdeling i IDM SuperSport 300, på den 3,696 Km lange tyske bane Motorsport Arena Oschersleben
 

Motorsport Arena Oschersleben er en bane som Oliver har store erfaringer med, da han har kørt flere forskellige klasser gennem sin race karriere på netop denne bane, og derfor var det også et kært gensyn med banen, da teamet ankom til banen torsdag eftermiddag, i sol og 30 graders varme.


(Foto: Henk Teerink)

En IDM-weekend (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaften) strækker sig over 3 dage, med træning om fredagen, qualifying og race 1 om lørdagen og warm up samt race 2 om søndagen og denne weekend var ingen undtagelse.

Fredagen bød på to trænings pas, men desværre viste det sig hurtigt at Oliver manglede fart og ikke kunne ramme de samme omgangstider som sidste år, men heldigvis havde det meste af feltet samme problem, så måske de 30 graders varme havde lidt indflydelse.

Efter lørdagens to qualifyings, var Oliver klar til en startplacering som nr. 13, med en omgangs tid ca. 1,9 sekund efter nr. 1, dette var bestemt ikke den ønskede startplacering, da det ville kræve en stor indsats i løbet, hvis Oliver skulle blande sig i toppen.


(Foto: Damon Teerink)

I samarbejde med teamets tekniker og mekaniker arbejdede Oliver med opsætning af cyklen, for at finde den perfekte setup til hans kørestil, inden weekendens første race om lørdagen.

Weekendens første race blev kørt lørdag eftermiddag og desværre i et mix af våd og tør bane, som bestemt ikke er de nemmeste forhold for kørerne, dette gjorde det også umuligt for Oliver at komme gennem feltet og følge frontgrupperne, så da målstregen blev krydset, måtte Oliver tage sig til takke med en 13. plads, som bestemt ikke var den ønskede placering.

Lørdag aften brugte Oliver sammen med teamets datatekniker, for at analysere data fra cyklen og derved forsøge at finde løsning på den manglende fart.


(Foto: Damon Teerink)

Efter en kæmpe indsats fra hele teamet, var Oliver klar til søndagens Warm Up og der viste sig heldigvis hurtigt at den manglende fart var fundet og da Warm Up var slut, havde Oliver kørt den 10. hurtigste tid, med en omgangs tid kun 1,164 sekund efter nr. 1, så der var stor optimisme til weekendens andet løb.

Desværre gælder resultatet fra qualifying til weekendens begge løb, så Oliver skulle igen starte fra 13. startplacering i race 2, så igen krævede det en kæmpe indsats fra Oliver hvis han skulle være med i fronten.


(Foto: Damon Teerink)

Da starten gik til race 2, var der hurtigt 13 kørere som lagde afstand til resten af feltet og heldigvis var Oliver med i denne gruppe.

Denne gruppe blev hurtigt delt i 3 mindre grupper, hvor Oliver desværre var med i den sidste gruppe, men efter fantastisk kørsel og hårde kampe, hvor Oliver ikke kun kørte fra sin gruppe, men også hentede den næste gruppe, kunne Oliver krydse målstregen i front af den 5 mand store gruppe, med en slutplacering som nr. 6. ud af de 26 startende kørere og kun 10,019 sekunder fra nr. 1.


(Foto: Damon Teerink)

Vi kan kun sige tak til hele RT Motorsports by SKM – Kawasaki teamet for deres kæmpe indsats og support gennem hele weekenden.

Efter tre weekender med race, har det lille team fra Låsby en pause før 3 IDM-afdeling, som køres på banen Autodrom Most i Tjekkiet den 24-26/6-2022.

KÆMPE TAK ALLE VORES SPONSORER OG HJÆLPERE.

CS-M RACING DENMARK