Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rallycross

Ulrik Linnemann vinder podieplads til første afdeling af Europamesterskabet

Rallycross 
24/05/22 

I denne weekend deltog det danske team Linnemann Promotion i første afdeling af det europæiske mesterskab i Rallycross. Ulrik Linnemann kørte sig her til sin bedste placering nogensinde i RX1 imod 20 af de bedste racerkørere fra hele Europa
 


Ulrik i føring i semifinalen.
(Foto: Jakub Nitka, Linnemann Promotion)

I weekenden stimlede tusindvis af tilskuere fra hele Europa til en racerbane i den lille by Nyirad i Ungarn, for at se første afdeling af Europamesterskabet i Rallycross. Danmark var igen repræsenteret i mesterskabet efter tre år uden Ulrik Linnemann på startlisten. Ulrik kaldte sig forud for løbet seriens ”underdog” på trods af, at han tidligere har vundet sølv i den mindre RX3 klasse. Han følte sig nemlig udfordret af de mange biler og kørere fra sidste års verdensmesterskab, som var på startlisten. Den danske repræsentant viste dog sit værd, og kørte sig til en 3. plads efter den svenske kører Anton Marklund som vandt Europamesterskabet i 2017 og den belgiske kører Enzo Ide.


Ulrik i kamp med Janis Baumanis fra Letland i semifinalen.
(Foto: Jakub Nitka, Linnemann Promotion)

Ulrik fik en skuffende start på løbet, grundet problemer med motorstyringen i første indledende heat. Han kørte sig trods problemerne til en 10. hurtigste tid. Til anden heatrunde blev Ulrik sendt helt tilbage i feltet, da han måtte udgå på grund af transmissions-problemer. Den uheldige start betød at det danske team lå på en 18. plads inden søndagens afsluttende race. I den tredje indledende heatrunde kørte Ulrik uden problemer med bilen, men grundet en dårlig start og kampe med andre kørere, blev det en 11. hurtigste tid. De uheldige heats betød at han startede fra 4. position i det såkaldte ”Progression heat”, hvor Ulrik måtte slutte i top 3 for at gå videre til semifinalen. Ulrik havde fundet farten og slap igennem til semifinalen på en 3. plads.


Ulrik med hans Ford Fiesta efter han vandt 3. pladsen af første afdeling i Europamesterskabet.
(Foto: Jakub Nitka, Linnemann Promotion)

Semifinalen bød på stor spænding, da Ulrik lavede weekendens bedste start, og kørte på ydersiden af hele feltet i første sving. Han førte semifinalen, men måtte se sig slået af Janis Baumanis fra Letland på sidste omgang. I finalen kæmpede Ulrik sig igen op i feltet til en 3. plads af weekendens fem bedste kørere. Weekendens succes er også en ny rekord for Ulrik Linnemann som for første gang slutter på podiet i RX1-klassen, siden han rykkede op i klassen i 2018.


Podium af de tre bedste kørere til den første afdeling af Europamesterskabet. Ulrik til højre, den svenske kører Anton Marklund som vandt Europamesterskabet i 2017 i midten og den belgiske kører Enzo Ide til venstre.
(Foto: Jakub Nitka, Linnemann Promotion)

Ulrik er en velkendt kører i Europamesterskabet, eftersom han i 7 år i træk har været i top 5 i den mindre RX3-klasse.

- Jeg havde ikke turde at håbe på dette resultat da vi rejste hjemmefra, og jeg ved at der skal kæmpes utrolig hårdt for at blive i toppen. Det var en fantastisk oplevelse at mærke støtten igen fra danske såvel som udenlandske fans, og jeg er klar til at give alt hvad jeg kan for at give de store stjerner kamp til stregen, fortæller Ulrik som nu rejser hjem for at blive klar til næste afdeling af Europamesterskabet som løber af stablen den 2-3. juli i Sverige.


Ulrik Linnemann i hans Ford Fiesta Supercar på banen i Nyirad, Ungarn.
(Foto: Jakub Nitka, Linnemann Promotion)

Linnemann Promotion


Læs mere om:
  • Ulrik Linnemann
  •      ASETEK SIMSPORTS