Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
17/05/22 

Igen en flot weekend af Danmarks racerkørere - Hidtil bedste resultat i IndyCar, podier og sejre på Imola, Magny Cours, Indianapolis & Mid Ohio:
Første top-10 til Lundgaard
Skiftende held i Indy Lights
Sejre og podier på Imola
Tredjepladser til Buus
Bedste resultat for High Class Racing
Points til Laursen
 

Siden sidst
Første top-10 til Lundgaard
Christian Lundgaard sluttede for første gang siden sit skifte til IndyCar i top-10. Det skete da han lørdag kom i mål på niendepladsen i femte afdeling af mesterskabet, der blev afviklet på den tidligere Formel 1-bane i Indianapolis. Grundet skiftende vejr blev det et kaotisk løb med maser af positionsskift undervejs; efterfølgende blev det opgjort til mere end 360 overhalinger i det to timer lange løb! Med resultatet er Christian stadig i front i kampen om rookiemesterskabet.
Læs mere her

Siden sidst
Skiftende held i Indy Lights
Ligeledes i Indianapolis fik Christian Rasmussen endelig udbytte af anstrengelserne, da han kom i mål på andenpladsen i det andet af rundens to løb, mens det blev P4 i det første. Også han fører i kampen om rookiemesterskabet.
Derimod lykkedes det denne gang ikke feltets anden dansker Benjamin Pedersen at opnå et topresultat, og han er nu på fjerdepladsen i den samlede stilling.
Læs mere og se highlights her

Siden sidst
Sejre og podier på Imola
Anden afdeling af European Le Mans Series (ELMS) blev som første afdeling et fantastisk udstillingsvindue for danske kørere. Det startede lørdag med en afdeling af løbsserien Le Mans Cup hvor Malthe Jakobsen og hans amerikanske makker vandt generelt og dermed også LMP3-klassen. Og GT3 gav også dansk sejr; her var det Gustav Birch og Jens Reno Møller der sejrede i en Honda fra danske GMB Motorsport.
Se resultaterne på www.lemanscup.com

Søndag gjaldt det så anden afdeling af ELMS på samme bane, og også her strøg Dannebrog til tops. Denne gang var det Marco Sørensen og hans holdkammerater med sejr i GTE-klassen for TF Aston Martin, mens der også var dansk indslag på podiets tredje trin. Mikkel Jensen og Frederik Schandorff snuppede tredjepladsen sammen med deres japanske makker i en Kessel Racing Ferrari. I LMP3 fortsatte Malthe Jakobsen sin stærke kørsel og sammen med holdkammeraterne i COOL Racing kom den unge dansker i mål på tredjepladsen i klassen, og indtager den samlede føring i mesterskabet.
Se resultaterne på www.europeanlemansseries.com

Siden sidst
Tredjepladser til Buus
På banen i Magny Cours hentede Bastian Buus igen podiepladser da han i en afdeling af Porsche Carrera Cup France hentede to tredjepladser i weekendens løb.
Læs mere her

Siden sidst
Bedste resultat for High Class Racing
Med en tredjeplads i LMP2 på banen i Mid Ohio hentede Anders Fjordbach/Dennis Andersen det hidtil bedste resultat for High Class Racing siden skiftet til det amerikanske IMSA Weather Tech Sportscar Championship.

Siden sidst
Points til Laursen
I Hockenheim kørtes anden afdeling af ADAC Formel 4 Meisterschaft. Conrad Lauersen hjemtog tre pointgivende placeringer i top-10.

Det sker
Fuldt program i Barcelona
Der er fuldt program når Formel 1 vender tilbage til Europa den kommende weekend. Foruden sjette afdeling af VM i Formel 1 byder weekenden også på fjerde afdeling af FIA Formula 2 Championship og tredje afdeling af FIA Formula 3 Championship.

Der er dansk deltagelse i alle tre klasser. Kevin Magnussen for Haas F1, Frederik Vesti for ART i Formel 2 og Oliver Rasmussen i Formel 3 for Trident.

Begivenhederne kan som altid følges direkte på Viasat og F1TV.

Det sker
DTM med Nicki Thiim
Nicki Thiim er blandt de startende når både Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) den kommende weekend afvikler anden afdeling af det prestigefyldte mesterskab på Lausitzring.
Følg DTM her

Det sker
Bastian i Østrig
Bastian Buus fortsætter den kommende weekend sit hæsblæsende 2022-program. Det sker når Carrera Cup Deutschland mødes i Østrig på Red Bull Ring til anden afdeling af mesterskabet.
Følg Carrera Cup her

Det sker
Euroformula Open på Paul Ricard
Sebastian Øgaard er til start på Formel 1-banen Paul Ricard, når tredje afdeling af løbsserien Euroformula Open køres den kommende weekend. Det er tredje løb på kun fire uger for det unge Team Danmark-talent. Også dansk/tyske Oliver Goethe er klar, og både han og Øgaard har allerede vundet løb i serien. Sidstnævnte fører også samlet.
Følg Euroformula Open her


Læs mere om:
 • Anders Fjordbach
 • Bastian Buus
 • Conrad Laursen
 • Dennis Andersen
 • Frederik Schandorff
 • Frederik Vesti
 • Gustav Birch
 • Jens Reno Møller
 • Kevin Magnussen
 • Malthe Jakobsen
 • Marco L. Sørensen
 • Mikkel Jensen
 • Nicki Thiim
 • Sebastian Øgaard
 •