Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

ELMS

Defekt hjulophæng sendte Nicklas Nielsen ud af kampen om ELMS-sejr

ELMS 
16/05/22 

Det startede godt og sluttede frygteligt for Nicklas Nielsen og resten af AF Corse, som startede weekendens ELMS-løb fra pole, men endte langt nede i rækkerne efter et forlænget pitstop.
 


(Foto: AF Corse)

Det så lovende ud for Nicklas Nielsen, Alessio Rovera og Francois Perrodo, som lørdag eftermiddag kørte en suveræn kvalifikation til årets anden afdeling af European Le Mans Series og satte sig i pole position til søndagens firetimersløb på Imola. Målet var at sikre en sejr i LMP2 Pro/Am-klassen, men med fart nok til også at kæmpe for et topresultat i det generelle løb, var der stor optimisme hos det italienske team.


(Foto: AF Corse)


(Foto: AF Corse)

Desværre blev det ikke ved med at gå godt, for godt halvanden time inde i det fire timer lange løb måtte Alessio Rovera fortrække til pitlane fra en fjerdeplads. Årsagen var et knækket baghjulsophæng efter nærkontakt med en LMP3-bil, og løsningen var et langt servicestop i garagen, hvilket kostede dyrebare omgange.


(Foto: AF Corse)

– Det er svært lige at sætte ord på sådan en weekend. Vi havde virkelig noget godt kørende. Francois (Perrodo, red.) sendte os godt afsted fra start og kørte sit formentlig bedste stint nogensinde. Alessio overtog bilen på en femteplads, og vi lå i det rigtige miks til at kæmpe med om den generelle sejr. Uheldet skete midt under en overhaling, hvor fire biler lå side om side. Alessio havde den inderste linje, men det er svært at sige, hvem der har skylden i sådan et tilfælde. Vi må nok bare erkende, at det var sort uheld, og at vi tabte et ret potentielt topresultat lige dér. Enormt ærgerligt for hele teamet. Den gode nyhed er, at vi igen fik vist, at vi har farten til at være med helt fremme i det generelle LMP2-felt, og med VM-sejren på Spa-Francorchamps i sidste uge føler vi, at vi er klar til Le Mans, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: AF Corse)

Inden 24-timersløbet på Le Mans den 8.-12. juni, hvor Nicklas Nielsen stiller op i LMP2 Pro/Am-klassen med Rovera og Perrodo, skal den danske racerkører og Ferrari-fabrikskører i aktion for Iron Lynx-teamet i anden afdeling GT World Challenge på Paul Ricard den 3.-5. juni.


(Foto: AF Corse)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Imola
  • 15/05/22 - Imola - ELMS
  •      ASETEK SIMSPORTS