Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Porsche Carrera Cup Scandinavia

Jan Magnussen klar til sæsonpremiere på Porsche Carrera Cup Scandinavia

Porsche
Carrera Cup
Scandinavia  

13/05/22 

Den firedobbelte Le Mans-vinder er for tredje sæson i træk til start i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Jan Magnussen stiller op for svenske Mtech Competition til sæsonpremieren, som finder sted på Scandinavian Raceway i Anderstorp i Bededagsferien.
 


(Foto: A1 Work)

Bededagsferien bliver af den aktive slags for Jan Magnussen, som er med i feltet, når sæsonpremieren på Porsche Carrera Cup Scandinavia flages grøn på den tidligere svenske Formel 1-bane, Scandinavian Raceway i Anderstorp. Det er tredje sæson i træk, at den danske firedobbelte Le Mans-vinder deltager i den officielle skandinaviske udgave af verdens mest berømte mærkeserie, og der er lagt op til godt ræs på den svenske asfalt.


(Foto: A1 Work)

– Det er fedt at være tilbage i serien igen. Jeg er glad for at have fået muligheden for at stille op for Mtech Competition og dermed repræsentere Porsche Danmark i Carrera Cup. Det er tredje år i træk, at jeg er med på holdet, og det er et stærkt team, som har styr på dét, de laver. Det betyder dog ikke, at det bliver nemt at sikre topresultater, for som altid er niveauet utroligt højt, og jeg skal kæmpe med nogle ret dygtige Porsche-kørere, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: A1 Work)

Mere end 30 biler er tilmeldt årets første afdeling af Porsche Carrera Cup Scandinavia, og mesterskabet har i år fået status af officielt svensk mesterskab for GT-biler. Jan Magnussen tilhører desuden den kategori at kørere, som stiller op i den seneste udgave af racerbilen Porsche 911 GT3 Cup.


(Foto: A1 Work)

– Bilen er virkelig et step op fra den tidligere generation og nu endnu tættere på dét, som jeg vil kalde for en rigtig racerbil og ikke en racerpræpareret gadebil. Den har fået endnu mere power, endnu mere greb, og så ser den bare fantastisk brutal ud med sine bredere skærme. Den kræver dog en masse øvelse at blive komfortabel med, men vi har kørt test forud for sæsonstarten og har løbende fundet fart. De hurtigste Carrera Cup-kørere har rigtig meget erfaring, men hvis vi rammer den rigtigt denne weekend, bør en top-fem-placering være muligt. Så det er dét, vi går efter.

Første afdeling af Porsche Carrera Cup Scandinavia skydes i gang med træning og kvalifikation fredag den 13. maj, mens begge weekendens løb flages grønne lørdag den 14. maj.


(Foto: A1 Work)

Porsche Carrera Cup Scandinavia
Time Schedule – Anderstorp

Friday 13 May
09.30 – Practice #1 (30 min)
11.30 – Practice #2 (30 min)
16.15 – Qualifying (30 min)

Saturday 14 May
11.15 – RACE #1 (20 min)
14.50 – RACE #2 (30 min)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  •      ASETEK SIMSPORTS