Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt - Podier, point og gadekampe - og kaos på Spa (naturligvis)

Diverse 
11/05/22 

Podieplaceringer i WEC og points i Formel 3 & 4. Og så starter ”Month of May” i Indiana.
Og så blev DASU da lige kåret til Årets Forbund på det nyligt afholdte årsmøde i Danmarks Idrætsforbund (DIF)!
 


(Foto: Glenn Dunbar / LAT Images)

Siden sidst

Gadekamp i Miami

For første gang nogensinde blev der afviklet en afdeling af Formel 1-VM på en midlertidig bane i Miami. Kevin Magnussen havde uheld i kvalifikationen og startede P16, men var alligevel længe i spil til points efter en heroisk kamp op gennem feltet. Desværre lykkedes det ikke, og Haas F1 måtte forlade Florida uden points.

Læs mere her

Nu vender F1 tilbage til Europa, hvor næste løb er det spanske Grand Prix i Barcelona om små to uger.(Foto: AF Corse)

Kaos og danske podier

Ganske som forventet viste belgiske Spa-Francorchamps sig fra sin mest notoriske side, da anden afdeling af World Endurance Championship (WEC) blev afviklet her lørdag. Skiftende vejrlig er næsten lige så berømt som banen selv, og vejrguderne var på overarbejde hele løbet igennem.

Løbet var sat til seks timer, men var reelt kun frit halvdelen af dette tidsrum. Resten blev tilbragt enten bag safetycar eller med rødt flag (tre stk.) grundet uheld eller umulige baneforhold.

Det forhindrede dog ikke de syv startende danskere i at levere en fremragende indsats, der medførte hele fire podieplaceringer. I LMP2 vandt Nicklas Nielsen og AF Corse igen Pro/Am-klassen, mens Oliver Rasmussen imponerede stort i sine stints indtil en medkører satte bil #28 i barrieren.

Michael Christensen leverede formentlig en af karrierens bedste løb da han sammen med sin faste makker Kevin Estre sluttede på andenpladsen for Porsche i GTE Pro. Michael sad bag rattet i hele fem timer, og var i mål kun få sekunder efter den vindende Ferrari. Holdet fører dermed fortsat i kampen om VM.
I GTE Am sluttede Marco Sørensen og Nicki Thiim begge på podiet på hhv. anden- og tredjepladsen for deres respektive Aston Martin teams, samtidig med Mikkel O. Pedersen (Porsche) hentede sin hidtil bedste placering i WEC som P5 samlet.

Læs mere om FIA WEC på Spa her

Se highlights fra 6 timers løbet her:


Points og podier til Bastian

Unge Bastian Buus havde en travl weekend på Spa-Francorchamps. I rammeprogrammet til WEC deltog koldingenseren i anden afdeling af Carrera Cup France og første afdeling af Carrera Cup Deutschland, der begge blev kørt i weekenden. Det blev til to podiepladser; en i hver serie (begge P3), og gode points i de øvrige løb.
Bastian skal allerede i aktion igen næste weekend, når det gælder en afdeling af det franske mesterskab på Magny Cours.

Læs mere her


Stærk indsats af Øgaard

På trods af en læderet tommelfinger efter et uheld i træningen leverede Sebastian Øgaard igen en fin indsats i anden afdeling af løbsserien Euroformula Open. På den krævende bybane i Pau kørte Sebastian en sjette og syvendeplads hjem i de to tællende løb.


Hattrick til Gravlund

Første afdeling af DIF-DM for Formel 4 blev kørt på Padborg Park, og det benyttede Sebastian Gravlund til at gøre rent bord ved at vinde alle tre tællende løb. De tre debuterende Julius Dinesen, Magnus Pedersen og Victor Nielsen tog sig af de øvrige podieplaceringer.

Læs mere og se fotos her


Det sker

Start på “Month of May”

”Month of May” er et legendarisk begreb i amerikansk formelracing. Hele maj måned bygges der op til årets højdepunkt Indy 500, der traditionelt køres i månedens sidste weekend. En del af opbygningen sker næste weekend, når både IndyCar og Indy Lights afvikler en afdeling af de respektive mesterskaber på den tidligere Formel 1-bane, der ligger i den store ovals inderkreds.

I IndyCar jagter Christian Lundgaard sæsonens første store resultat i femte afdeling af mesterskabet, mens både Christian Rasmussen og Benjamin Pedersen har været med helt fremme i de to hidtil kørte afdelinger af Indy Lights. Sidstnævnte indtager andenpladsen i den samlede stilling.

Løbene køres hhv. fredag (Indy Lights) og lørdag. IndyCar med Lundgaard kan følges direkte på Viasat.

Læs også www.indycar.com og www.indycar.com/IndyLights


ELMS i Italien

På banen i Imola er otte danskere til start i anden afdeling af European Le Mans Series (ELMS), og yderligere otte i anden afdeling af Le Mans Cup, der køres lørdag. I sidstnævnte endda med et rent dansk team GMB Motorsport der gjorde rent bord i GT3 i første afdeling.

Følg Le Mans Cup her


High Class Racing i Ohio

High Class Racing er denne gang eneste danskere til start når fjerde afdeling af IMSA Weather Tech SportsCar Championship køres den kommende weekend på banen i Mid Ohio. Anders Fjordbach og Dennis Andersen er til start i LMP2.

Følg IMSA her

 ASETEK SIMSPORTS