Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super GT Danmark

Mac og Nymark gav Nymark Racing dobbeltsejr

Super GT
Danmark 

10/05/22 

Super GT DanmarkSæsonpremieren i OK Oktan 100 Super GT Danmark bød på tæt og spændende race

For ét team blev sæsonpremieren i OK Oktan 100 Super GT Danmark den helt store triumf.
 

Efter en problemfyldt 2021-sæson vendte man tilbage i suveræn stil, og teamets to pro-kørere – Mikkel Mac, Nykøbing Falster, og Frederik Nymark, Hadsten – vandt såvel heat 2 som den afsluttende finale, hvor de rent faktisk kæmpede indbyrdes om sejren, selv om de havde lagt afstand til Martin Henckel Mortensen, Risskov, som tog tredjepladsen foran den forsvarende mester, Ole Petersen, Bredebro.


Mikkel Mac (22) og Frederik Nymark (48) scorede en dobbeltsejr for Nymark Racing
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Alt var dog ikke en walk over for Nymark Racing, som specielt blev udfordret i det første af søndagens tre heat. Efter deres succes i tidtagningen skulle Frederik Nymark og Mikkel Mac starte løbet fra henholdsvis syvende- og ottendepladsen, men deres avancement i feltet blev ikke så godt som ventet. Mikkel Mac tog kun et par pladser på de første omgange, og han måtte bl.a. lukrere på, at den forankørende Christian Sørensen, Aarhus, måtte trække sig, inden han kunne tage tredjepladsen.

Lasse Poulsen, Ringe, havde længe ført løbet fra pole position, men på den sjette omgang fik han problemer med benzintilførlsen i sin bil. Christian Sørensen presset sig forbi, så han kunne gå i front, men Christian Sørensen blev snart udfordret af Casper Pilgaard, Ryomgård, som var fulgt med under overhalingen af Lasse Poulsen. Casper Pilgaard fik hurtigt kæmpet sig videre til førstepladsen, og selv om han slap for presset fra Christian Sørensen, kom der et nyt fra Ole Petersen. Denne havde selv været under pres fra Mikkel Mac og Martin Henckel Mortensen, men selv om han forsøgte ethvert trick i bogen, kunne Ole Petersen ikke komme forbi Casper Pilgaard inden det ternede flag.


Lasse Poulsen holdt længe føringen i første heat på Padborg Park
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Casper Pilgaard kæmpede også med om topplaceringerne i andet heat, hvor han sluttede som firer, men han kom slet ikke til start i finalen. Under opvarmningsomgangen ramte han den forankørende Mikkel Mac, og skaden på fronten af bilen blev så stor, at han måtte trille i pit. En anden uheldig kører var Andreas Jochimsen, Eskilstrup, som havde sat fjerdehurtigste tid i tidtagningen, men havde en solo-afkørsel i det hurtige Big Mag-sving, hvorfor han brugte de resterende løb på at køre sig op.

Åbningsløbet for OK Oktan 100 Super GT Danmark bød på et comeback til Michael Søvang Christensen, Grindsted, men selv om det var hans første løb i klassen siden 2019, havde han ikke glemt kunsten at køre racerbil. Efter at han havde krydset målstregen som syver i de to første heats, blev han sekser i finalen, men vigtigst af alt for ham var, at han hver gang var kommet i mål som bedste Am-kører.

Michael Søvang Christensen kunne dog ikke forlade Padborg Park med en maksimumscore i Am-tabellen. Den debuterende Peter Bøllingtoft, Ringe, var nemlig med sin racer fra VHA Motorsport to tiendedele hurtigere i tidtagningen end Michael Søvang Christensen og blot få hundrededele fra at tilbagelægge en omgang på Padborg Park på mindre end et minut. Det gav ham de maksimale 25 point i tidtagningen, men desværre var Peter Bøllingtoft uheldig allerede i første heat, hvor han havnede i sandkassen, hvorfor resten af søndagen blev brugt på at køre sig op gennem rækkerne.

Jacob Sevel Andersen, Brædstrup, sluttede sæsonpremieren samlet som næstbedste Am-kører i sin gule og sorte racer fra CMD Motorsport, mens Lasse Andreassen, Kolding, også var fremme med to andenpladser under løbsdagen.

Sæsonpremieren for OK Oktan 100 Super GT Danmark var også Danmarkspremiere for OK Oktan 100 Super 2L Danmark – klassen i klassen. Her bruger man biler, som visuelt er meget identiske med Super GT-racerne, men har færre hestekræfter og er billigere at holde kørende.

Tre kørere har lagt sig i front for kampen om dette mesterskab. Det er Mike Nordby Mathiesen, Varde, Nicolai Nygaard Pedersen, Hjørring, og Victor Poulsen, Årup. Hver for sig leverede de stærke indsatser under Åbningsløbet.

Ligesom i OK Oktan 100 Super GT Danmark starter de otte første i omvendt rækkefølge, og det gav stort set hver gang trioen en række udfordringer og bød på mange overhalinger for publikum. Det endte med, at Mike Nordby Mathiesen vandt to af søndagens tre løb, mens Nicolai Nygaard Pedersen tog den tredje sejr.

OK Oktan 100 Super GT Danmark
Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 08/05/22 - Padborg Park - Super 2L Danmark
  • 08/05/22 - Padborg Park - Super GT Danmark
  •