Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Én kører ryddede bordet i Formel 4-sæsonpremieren

Formel 4 DK 
08/05/22 

Formula 4 DKDansk motorsports talentklasse lagde stærkt fra land i årets første løbsweekend på Padborg Park. Der blev kørt fair, modigt og hurtigt racerløb i alle tre heat.
 

Niveauet i årets Formel 4-mesterskab ser ud til at være højt. I tidtagningen var der bare 0,067 sekund mellem de tre hurtigste kørere, og mens Julius Dinesen tog sig af Pole Position måtte Sebastian Gravlund og Victor Nielsen tage deres næstbedste omgangstider i brug for at afgøre hvem der var næsthurtigst; de to havde nemlig sat præcis samme omgangstid. Det blev dog Gravlund, som endte med at indtage anden startplacering til første heat.

Med Pole Position til sit første Formel 4-løb nogensinde var Julius Dinesen på noget af en opgave lørdag eftermiddag. Den 15-årige sjællænder kom godt fra start, men måtte på anden omgang overgive føringen til Sebastian Gravlund, som holdt fast og kørte over målstregen som vinder af årets første heat foran Julius Dinesen og Victor Nielsen fra STEP Motorsport.


Julius Dinesen debuterede med Pole Position og to andenpladser
(Foto: Formel 4 Danmark)

Vanen tro vendes startrækkefølgen til andet heat blandt de otte bedste i første heat, og i denne weekend gav det pole position-debut til Frederik Stenå. Udefra så der ikke ud til at være megen nervøsitet inde bag hjelmen, og efter en fin start holdt han føringen i godt to omgange, før Mads Riis med flot tempo snuppede føringen og kørte et flot forspring ud - til ingen verdens nytte, da en teknisk defekt tvang ham til at køre i pit og udgå.

I mellemtiden havde Sebastian Gravlund kæmpet sig op fra ottendepladsen og tog endnu en gang føringen frem til det ternede flag. På andenpladsen kunne Magnus Pedersen tage sin første podieplacering i sin Formel 4-karriere, mens Julius Dinesen afsluttede top tre.

Finaleheatet bød ikke på meget kamp om sejren, for Gravlund tog starten og så sig aldrig tilbage. Til gengæld så det længe ud som om, Magnus Pedersen skulle tage endnu en andenplads, men med fem omgange igen måtte han lade de to STEP Motorsport-kørere slippe forbi og selv tage til takke med en fjerdeplads.


Sebastian Gravlund har lagt stærkt fra land i F4 2022
(Foto: Formel 4 Danmark)

Frederik Stenå, Mads Riis og Alyx Coby havde gode dueller om placeringerne, mens de tre Formel 5-biler kæmpede en indædt kamp om æren blandt de ældre formelbiler.

Theodor Jensen havde en flot start på sin racerkarriere. På trods af så godt som ingen erfaring fra gokart har han weekenden igennem holdt et godt tempo og kørt flot race. Man kan tydeligvis godt bruge simracing som opvarmning til rigtig motorsport.

Næste løb køres den 11-12. juni på Sturup Raceway.

Formel 4 Danmark


Læs mere om:
 • Alyx Coby
 • Frederik Stenå
 • Julius Dinesen
 • Mads Riis
 • Magnus Pedersen
 • Sebastian Gravlund
 • Theodor Jensen
 • Victor T. Nielsen
 • Padborg Park
 • 08/05/22 - Padborg Park - Formel 4 DK
 • 08/05/22 - Padborg Park - Formel 5
 •