Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

GMB Motorsport debuterer med ren front i TCR Denmark

TCR Denmark 
07/05/22 

TCR DenmarkTCR Denmark åbner sæsonen med to røde Honda Civic Type R på forreste række, når det går løs til sæsonpremieren i morgen på Padborg Park - pole position til den forsvarende mester, Kasper H. Jensen foran Gustav Birch.
 


(Foto: TCR Denmark/Niklas Majgaard)

Det blev facit efter en spændende kvalifikation, hvor ét af feltets nye navne markerede sig i Q1 ved at køre hurtigst af alle. Det var tyske Mike Halder, der kommer direkte fra sine andre opgaver i TCR Europe, hvor han i sidste weekend var hurtigst af alle på Portimao i Portugal - og Halder fandt sammen med TPR Motorsport ret hurtigt formen på Padborg Park.


Mike Halder havde en flot første tidtagning i TCR Denmark - etter i Q1 og treer i Q2
(Foto: TCR Denmark/Niklas Majgaard)

Fra Q1 gik Mike Halder (TPR Motorsport), Kasper H. Jensen og Gustav Birch (GMB Motorsport), Nicolai Sylvest (Green Development), Michael Markussen (Markussen Racing), Jacob Mathiassen og Kristian Moe Sætheren (Insight Racing), René Povlsen (Meteor Racing) og Philip Lindberg (Outzen Motorsport) alle videre til Q2.


René Povlsen blev bedste kører i Trofeo og femmer generelt
(Foto: TCR Denmark/Niklas Majgaard)

Bedste kører i Trofeo blev René Povlsen med en generel femteplads, fulgt af Nicolai Sylvest og Kenn Bach. Jacob Mathiassen blev bedste kører i Alfa Romeo med 8. hurtigste tid, fulgt af Philip Lindbergs Hyundai og Kristian Moe Sætheren på tiendepladsen.

- Det hele spillede bare. Vi havde talt meget om, hvordan vi skulle gribe det an, og endte med, at Gustav skulle jage mig - og det lykkedes rigtig godt for os, forklarer Kasper H. Jensen og tilføjer:
- Nu får vi Mike med i kampen i morgen, og det er jeg spændt på - han har ikke kørt her før, og vi har ikke kørt mod hinanden før, så det bliver spændende at se.

I den anden side af garagen hos GMB Motorsport er der selvsagt også glæde hos Gustav Birch, som bygger videre på sine gode takter fra 2021:
- Der er sket en del over vinteren med træning, simulator og meget mere. Det er at få det hele til at gå op i en samlet enhed, tilføjer Gustav Birch.

For Mike Halder var en sæsonpremiere fra 3. startposition også en succes:
- At starte som nummer tre var helt klart en god start. Vi har tilpasset os meget løbende over dagen i dag, og jeg har jo aldrig kørt her før, så det er absolut en ny oplevelse at køre her. Banen er meget snæver og er jo fuldstændig anderledes end det, vi plejer at møde.

Interviews efter kvalifikationen

Sæsonen i TCR Denmark skydes i gang i morgen med livestream af 1. heat fra klokken 10.00, og senere på dagen sendes heat 2 og 3 direkte fra klokken 14.00. Det hele streames live og gratis på Youtube med Jimmy Bøjgaard og Dennis Lind som kommentatorer.

Abonner på TCR Denmarks Youtube-kanal her, så er du klar til sæsonpremieren!

Direkte link til Heat 1 med start søndag 10.00

Direkte link til Heat 2-3 med start søndag 14.00

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 08/05/22 - Padborg Park - TCR Denmark
  •