Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Touringcar

Kris Nissen kører BMW M3 for gendannet kult-team

Int. Touringcar 
07/05/22 

Når man én gang har haft fart i blodet, vil det bruse på livstid. For Kris Nissen betyder det, at han i år skal køre DTM Classic for Schnitzer, et af Tysklands legendariske motorsportsteams gennem 50 år.
 

Både danske Kris Nissen og Schnitzer-teamet er legender i tysk motorsport. Fra i år er de i samme pit og sætter en lynhurtig BMW M3 ind i jagten på pokaler i den tyske DTM Classic Cup.

Kris Nissen vendte for 5 år siden tilbage som aktiv kører efter næsten 20 års pause. I de første år kørte han DTC i Danmark, men siden har han forlagt aktiviteterne til de tyske motorbaner, hvor han i sin tid hentede en stribe flotte sejre. BMW, Audi, VW og Porsche har altid været de foretrukne mærker, og netop M3 E30-modellen har en stor plads i Kris Nissens hjerte.


Schnitzer sender Kris Nissen på jagt efter pokaler i den tyske DTM Classic Cup i en ganske potent BMW M3 E30-racer med 2,5 liters motor og 325 HK
(Foto: Silas Stein)

Schnitzer-teamet har fyldt rigtig meget hos det tyske motorsportspublikum, siden teamet med køreren Robert Ravaglia vandt sin første DTM-titel i 1989, og holdet havde nærmest kultstatus, da det måtte lukke ned i 2020.

Det har derfor vakt stor begejstring i Tyskland, at familien Trautwein med direktør Stefan Trautwein i spidsen købte teamets biler, reservedele, arkivet og retten til at bruge navnet og fra i år har genskabt det legendariske team under navnet Schnitzer Classic Motorsport.

Kris Nissen kørte selv for Schnitzer-teamet tilbage i 1991, hvor han blandt andet vandt 24 timers løbet på Nürburgring. Dg da han tilfældigvis delte pit med Trautwein-familien under sidste års finaleløb i Tourwagen Classic, TWC, serien på Nürburgring, blev det starten på det samarbejde, som nu er kommet i stand.

”Der var god kemi mellem os fra første øjeblik, og jeg er glæder mig til at køre for Trautweins i denne sæson,” siger Kris Nissen, der i 2020 vandt mesterskabet i TWC-serien i den kendte TicTac BMW-racer med 2,3 liters motor og 280 HK.

I år kører han i en BMW M3 E30, mage til den, som han kørte et par løb i sidste år. Det er en kopi af den Schnitzer-bil, som Kris Nissen kørte i i 1991, og som han i sin tid selv havde udviklet racer-ABS bremser til. Bilen har en 2,5 liters motor og yder imponerende 325 HK.

MediaSet Esbjerg


Læs mere om:
  • Kris Nissen
  •