Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Sent opkald fra Ferrari-team: Christina Nielsen stand-in i VM-serien

FIA WEC 
04/05/22 

World Endurance ChampionshipChristina Nielsen gør comeback i en Ferrari, når hun den kommende weekend stiller op i årets anden afdeling af FIA World Endurance Championship på Spa-Francorchamps. Danskeren er stand-in for Covid-ramte kørere det italienske Iron Lynx-team.
 

Christina Nielsen er tilbage på racerbanen den kommende weekend, hvor den tidligere dobbelte IMSA-mester ganske uventet stiller op i en afdeling af verdensmesterskabet for sportsvogne, FIA World Endurance Championship.


(Foto: Ferrari Media)

Danskeren fik onsdag eftermiddag et sent opkald fra det italienske Ferrari-team Iron Lynx, som har været nødsaget til at trække to af teamets profiler ud af weekendens løb. Belgiske Sarah Bovy testede tidligt onsdag positiv for Covid-19, og da hun i dagene op til testen har været i løbende nærkontakt med sin danske teamkammerat, Michelle Gatting, må begge kørere stå over. De erstattes af Christina Nielsen og franske Doriane Pin, som sammen med schweiziske Rahel Frey udgør den midlertidige besætning i Iron Dames Ferrari 488 GTE Am #85.


(Foto: Ferrari Media / Jamey Price/@jameypricephoto )

– Det var et ret uventet og temmelig sent opkald, men jeg er altid klar på at køre ræs! Det bliver fantastisk at køre med i VM-serien, og jeg glæder mig til at vende tilbage i en Ferrari. Jeg vandt begge mine titler i den amerikanske IMSA-serie i netop en Ferrari, så selv om det er flere sæsoner siden, jeg sidst sad i en GTE-racer, så er jeg ret fortrøstningsfuld. Min forberedelse til weekenden er ekstremt begrænset, men jeg kommer ind i et team, som præsterer på øverste hylde og har styr på dét, de laver. Rahel er en hurtig og erfaren kører, som jeg tidligere har delt racerbil med, og Doriane ser ud til at være en virkelig hurtig og talentfuld ung kører. Umiddelbart stiller vi med et godt udgangspunkt for køre et godt resultat hjem og sikret teamet gode point, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Ferrari Media)

Årets anden afdeling af FIA World Endurance Championship afvikles på den belgiske Formel 1-bane Spa-Francorchamps og skydes i gang med træning torsdag den 5. maj, mens yderligere træning samt kvalifikation afvikles fredag den 6. maj. Det seks timer lange VM-løb flages grønt lørdag den 7. maj klokken 13.00.

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Spa-Francorchamps
  • 07/05/22 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS