Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super GT Danmark

Fra skuespiller til racerkører: Hvor svært kan det være?

Super GT
Danmark 

04/05/22 

Super GT DanmarkSkuespiller Simon Stenspil stiller op i motorsportsserien Super GT Danmark for at udforske, hvor svært det egentlig kan være at præstere i en ukendt verden. Sammen med læremesteren og Top Gear-værten Jesper Carlsen skal rejsen fra de skrå brædder til racerbanen dokumenteres på Youtube.
 

Det er en barnedrøm, som går i opfyldelse, når Simon Stenspil stiller op til 2022-udgaven af den danske racerserie OK Oktan 100 Super GT Danmark for Team Brask. Men det er også en pirrende nysgerrighed, som driver den 38-årige skuespiller og bilentusiast til at begive sig ind i en ukendt verden og på rekordtid forsøge at gøre sig gældende blandt de bedste. For hvor svært kan det egentlig være at bliver racerkører?


(Foto: Rasmus Bendix)

– Det er både en drøm, men det er lige så meget en personlig udfordring. Kan den gamle cirkushest lære nye tricks? Kan jeg flytte mig fra de skrå brædder til racerbanen og præstere uden at blive nummer sjok? Jeg har jo ingen ambitioner om at blive Formel 1-kører. Jeg skal heller ikke skabe mig en ny karriere. Målet er at komme ud og køre i en rigtig racerbil i et rigtig racerløb. At vise, forhåbentligt, at det rent faktisk kan lade sig gøre, og samtidig inspirere andre til at hoppe ud i det, lyder det fra Simon Stenspil.


(Foto: Rasmus Bendix)

Simon Stenspil: Vi starter helt fra bunden

– Det hele er gået lidt stærkt, men pludselig bød chancen sig. Jeg har fået mig en racerlicens, og så starter vi ellers fra bunden med en gokart. Jeg skal lære, hvilke linjer, jeg skal følge på banen og hvordan jeg skal placere mig i forhold til mine konkurrenter og den slags. Det er megaspændende, men også en anelse stressende, for sæsonen begynder allerede den 8. maj. Vi dokumenterer hele forløbet og fortæller historien på min egen Youtube-kanal, så alle kan følge med.


(Foto: Rasmus Bendix)

Erfaring fra TV-program

Den eneste form for racerløb, Simon Stenspil endnu kan bryste sig af at have dyrket, er folkeræs på en grusbane mod andre kendisser i Kanal 5-programmet ‘5. Gear’. Men det var netop i forbindelse med optagelserne til det populære bilprogram, han mødte Top Gear-værten, Formel 1-medarbejderen, relation manager for Kevin Magnussen, den tidligere racerkører og teamejeren, Jesper Carlsen. De to bilentusiaster knyttede hurtigt bånd og blev enige om, at de havde en fælles drøm, som måtte realiseres.


(Foto: Youtube)

– Jeg har brugt hele mit liv i motorsporten, både som kører og senere som teamejer, og da jeg mødte Simon, gik jeg faktisk med planer om at puste liv i mit eget team igen. Men jeg følte, at jeg manglede en skæv idé, og pludselig stod Simon dér i en lånt køredragt med et brændende ønske om at prøve det, som de fleste nøjes med at drømme om. Han har en dejligt befriende naiv og begejstret indstilling til en verden, han ikke kender, men som han vil arbejde hårdt for at komme ind i, og dét tændte et eller andet i mig, lyder det fra Jesper Carlsen.


(Foto: Youtube)

Jesper Carlsen: Det er et sportsligt eksperiment

– For kan det virkelig lade sig gøre for en fuldstændig grøn 38-årig gut med familie og karriere at komme ind i motorsportsverdenen og få succes? Jeg kender jo selv sporten, og umiddelbart er det en ret umulig udfordring. Dét ville være sjovt og spændende at undersøge, og det samme synes Tom Pedersen, som er promotor bag Super GT-serien, og som har stillet en Super GT-racer til rådighed. Vi har også fået en række andre fantastiske sponsorer med på projektet. Det er et sportsligt eksperiment, men også en personlig rejse for en ildsjæl, som skal lære det hele fra bunden, og vores mål er at levere nogle gode resultater og samtidig give et indblik i en spændende verden og forhåbentlig inspirere andre til at bevæge sig derind.


(Foto: Youtube)

Første udfordring for Simon Stenspil, Jesper Carlsen og resten af Team Brask kommer allerede den kommende weekend, 7.-8. maj, hvor første afdeling af OK Oktan 100 Super GT Danmark afvikles på Padborg Park i Sønderjylland.

Team Brask

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Simon Stenspil
  • Team Brask
  • Padborg Park
  • 08/05/22 - Padborg Park - Super GT Danmark
  •