Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Bannergaard tilbage på asfalten

DS3 Cup 
04/05/22 

Efter 7 et halvt år i garagen, vender Team Bannergaard Racing tilbage på asfalten i 2022.
 

Kriblen i speederfoden er tilbage hos Dennis Bannergaard fra Græsted, der nu skal forsøge sig i en helt ny klasse.

Oprindelig kørte han gokart, inden han skiftede over til Citroen Saxo Cup, og videre i Renault Clio Cup. Herefter stod den på flere sæsoner i 1600 Challenge, inden teamet lukkede ned efter 2014 sæsonen. Siden da er det blevet til to løbsstarter i DEC sammen med Michael Scharstein, men det var i Scharsteins bil.

Henover vinteren blev der købt en DS3 Cup racer, som Magnus Taulborg tidligere har kørt. Herefter har de seneste måneder stået på renovering af bilen, og ikke mindst at få den malet i de velkendte gule teamfarver.


(Foto: JJ Media)

Dennis får sin trofaste mekaniker Søren Myre med, som sidenhen har skruet i blandt andet DTC racere. Hans-Henrik Kristensen er også med tilbage på mekanikerteamet, ligesom før i tiden. De tre kender hinanden utroligt godt, så derfor var det kun naturligt at genoptage samarbejdet.

Da alt i teamet blev solgt ud efter 2014, er der også gået tid med at få en ny lastbil købt ind, værktøj og alt andet udstyr, som skal bruges henover sæsonen.

Bannergaard skal også vende sig til en helt ny slags dæk. DS3 Cup kører på Hankook dæk, hvilket er obligatorisk for alle biler. For at gøre tingene så ens som muligt, skal alle biler også køre på den samme slags racerbenzin – og ellers må der kun laves småjusteringer på bilen. Så det er lidt ligesom Citroen Saxo Cup og Renault Clio Cup var dengang, hvor alt materiel også var ens.

Hele projektet er kun blevet muligt ved hjælp af en masse trofaste sponsorer. Mange fra de tidligere år er at finde på bilen igen, men der er også kommet nye til – og det skal der lyde en stor tak for, fra hele teamet.

Sæsonen starter denne weekend på den sønderjyske Padborg Park bane, som Dennis har kørt tusindvis af omgange på. For en måneds tid siden var han forbi den, for lige at prøve bilen af for første gang. Allerede her var det nogle gode omgangstider, som nordsjællænderen kunne trylle ud af bilen, så han er meget fortrøstningsfuld for sæsonen. Men en ting er test, og noget andet er løb, hvor der kommer flere skrappe konkurrenter på banen.

Hvis man ikke selv har mulighed for at tage turen til Padborg Park, kan kørslen også følges på YouTube via dette link: https://www.youtube.com/c/SuperGTDanmark

Tidsplanen for weekend er som følger (med forbehold for eventuelle ændringer)

Lørdag
Træning 8.00
Tidtagning 13.00
Løb 1 15.57

Søndag
Løb 2 13.50

Team Bannergaard Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Dennis Bannergaard
  • Padborg Park
  • 08/05/22 - Padborg Park - DS3 Cup
  •