Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Klassesejr, powerstage sejr og svensk asfalt

DM Rally 
03/05/22 

Ja det var en helt igennem perfekt weekend for Team Hyllinge Racing, en weekend hvor førsteprioritet var DM2 Anderup El Rally på Vestfyn med base i Assens, og om søndagen så Lille Mats Rallysprint i Hässleholm.
 

Fredag eftermiddag kørte Lodsen aka John Frederiksen/Herlufmagle og hans codriver Thomas Holm Hansen/Hyllinge de krævende prøver igennem, og de tre timers noter kørsel om fredagen var guld værd.

For prøvernes sværhedsgrad på Fyn kræver at noterne sidder lige i skabet, vejene på Vestfyn drejer og twister og niveauforskellen i terrænet gør, at man ofte ikke kan se ’igennem’ vejforløbet, der er så mange toppe og blinde passager, så noterne er her ekstrem vigtige.

BMW’EN er i topform, og vejret på løbsdagen var BMW’sk, tørt, varmt og til varme racerdæk. Med start nummer 20 i det stærke felt, så var game planen klar, klassesejren havde top prioritet og så skulle der gennem løbet bygges på i form af svinghastigheder og tillid til bilens enorme potentiale.

DET blev en klar klassesejr og maksimumpoint på løbets Powerstage SS8, dermed var forventninger indfriet og en samlet placering som nummer 22 var bare glasuren på kagen.
Eneste minus var at når prøverne var otte kilometer og derover, så faldt benzin trykket, så der ligger flere gratis sekunder i horisonten, når dette problem løses, og der er indkøbt reservedele til at løse det.

JOHN, ”jeg slap gassen på rundbanen, når lampen lyset mod lavt benzintryk, jeg ville ikke risikere noget med den dyre maskine, og vi havde et solidt forspring, så der var råd til at skåne motoren, men vi er opmærksomme på problemet og har en løsning på dette”.

”Prøverne var helt fantastiske og især rundbanen SS2/7 var fantastisk, knap 14 kilometer var prøven, og hver eneste sving, top, hop og nedbremsning krævede stor koncentration, og bilen kører fantastisk, så det er bare at nyde det, også selvom man kører på limit, så jeg er så stor fan af denne køremaskine”.

Så da John lukkede døren på den krasbørstige BMW i parc farmé ved mål ved Arena Assens, så var det med en tilfreds om, at sæsonen er startet med 2 sejre og 2 Powerstage sejre, den bedste sæsonstart længe for Team Hyllinge Racing, det gav ro og smil i hele teamet.

OM søndagen kørte teamet så til Lille Mats Rallysprintet i Hässleholm, og til Lille Mats sad Lille Larsen alias Brian Larsen i BMW’ens varme højre sæde, og de hjemkørte her 3 pladsen i klassen ud af 26 deltagere.

GULD TIL DM, BRONZE Til LILLE MATS, en bil som kører og styrer eventyrligt, og JOHN FREDERIKSEN er glad og stolt over sit team og deres sæsonstart.

I Dansk Super Rally indtager teamet pt. en meget flot sjetteplads i det samlede klassement.

/Allan POST


Læs mere om:
  • Assens
  • 30/04/22 - Assens - DM Rally - DM
  •