Formel 1 i Miami
WEC i Belgien
Masser af formel-action den kommende weekend

Siden sidst
Midtvejs i fjerde afdeling af årets IndyCar-mesterskab lå Christian Lundgaard lunt i svinget til en placering i top-10, men igen tabte han afgørende tid under pitstop. Det betød en slutplacering som P15, men Christian kunne dog glæde sig over igen at være bedste rookie og en samlet føring i dette prestigefyldte mesterskab. Løbet blev kørt på den spændende Barber Motorsport Park i Alabama.
På samme bane kørtes også anden afdeling af Indy Lights-mesterskabet, og her var to danskere til start. Begge havde kvalificeret sig i top-4, men mens Benjamin Pedersen fik en god start og sluttede løbet på andenpladsen var Christian Rasmussen atter uheldig. En mindre kontakt med en konkurrent betød et pitstop efter en ny frontvinge og placering som P11. Han kunne dog glæde sig over igen at blive noteret for hurtigste omgang i løbet.
Læs mere og se highlights her

Siden sidst
Det unge Team Danmark-talent Sebastian Øgaard fik en fornem debut i Euroformula Open, der er for F3-biler fra den forrige homologering. Den 17-årige jyde startede weekenden med en fjerdeplads, avancerede til tredjepladsen i andet løb og vandt sensationelt rundens tredje løb.
Også dansk/tyske Oliver Goethe gjorde flot reklame for sig selv ved at vinde weekendens andet løb. Løbet blev kørt på banen i Estoril, Portugal.
Læs mere på seriens hjemmeside her

Siden sidst
På Grand Prix-banen i Portimao, Portugal, fik Nicki Thiim sin ventede debut i DTM-serien. Det blev til P12 i første løb efter uheld og desværre udgået i andet for Lamborghini-teamet T3 Motorsport.
Første afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab blev også afviklet i Portimao. Georg Kelstrup hentede to pointgivende top-10 placeringer, mens Sebastian Gravlund debuterede med gode placeringer i midterfeltet blandt de 30 startende.

Siden sidst
Anden afdeling af årets EM for klasserne OK og OK Junior blev kørt i Zuera, Spanien. David Walther (OK) og Tobias Clausen (OK Junior) nåede begge finalerne, men endte uden point.
Læs mere her

Det sker
For første gang nogensinde afvikles et Formel 1-Grand Prix i Miami, Florida. Løbet køres på en midlertidig bane anlagt rundt om det berømte NFL-stadion Hard Rock Stadium, der normalt er hjemmebane for Miami Dolphins.
Kevin Magnussen er selvfølgelig til start, og begivenhederne kan som altid følges live på TV3 og F1TV.
Læs mere om Miami Grand Prix her

Det sker
Spa-Francorchamps og langdistanceløb for sportsvogne og prototyper er nærmest synonym for underholdning og sport i topklasse.
Derfor kan man roligt glæde sig til lørdag d. 7. maj når anden afdeling af World Endurance Championship (WEC) flages i gang. Igen er seks danskere til start. I LMP2 er Nicklas Nielsen til start for Ferrari (AF Corse), i GTE Pro fører Michael Christensen og hans Porsche fabriksteam mesterskabet efter sejren i åbningsløbet i Bahrain, mens det samme kan siges om Nicki Thiim og Aston Martin i GTE Am efter deres klassesejr. Her starter også Marco Sørensen (Aston Martin), Michelle Gatting (Iron Dames Ferrari) og Mikkel O. Pedersen (Porsche).
Den berømte bane i Belgien er inden sæsonstart blevet modificeret; bl.a. med en ændret baneføring i Eau Rouge.
Løbet starter lørdag kl. 13 dansk tid, og kan følges på både Eurosport og TV2.
I rammeprogrammet til WEC-løbet køres også anden afdeling af det franske Porsche Carrera Cup samt åbningsløbet i Carrera Cup Deutschland. Bastian Buus deltager i begge.
Læs mere om FIA WEC her

Det sker

Gadeløb i Frankrig
Blot en uge efter succesen i sæsonstarten i Euroformula-mesterskabet skal Sebastian Øgaard og Oliver Goethe i aktion igen. Begge vandt en afdeling i åbningsrunden. Det sker når det berømte byløb i Grand Prix de Pau for foden af Pyrenæerne i Sydfrankrig køres; et løb blev afholdt første gang i 1933. Igen består runden af tre løb.

Sæsonstart på Imola
Imola-banen tager imod når Conrad Laursen den kommende weekend tager hul på dette års F4 Italian Championship. Danmarksmesteren fra 2020 sluttede sidste år på andenpladsen i rookiemesterskabet, og jagter i år selve titlen.

GB3 på Silverstone
Anden afdeling af det britiske GB3 Championship køres på Silverstone. Mikkel Grundtvig vandt et af løbene i åbningsrunden, og er igen til start for sit team Fortec.

Sæsonstart på Padborg Park
Første afdeling af det danske mesterskab for Formel 4-biler køres den kommende weekend på Padborg Park, hvor bl.a. også TCR Denmark kører. Et antal spændende debutanter tager kampen op mod mere rutinerede kørere, læs mere på F4-mesterskabets hjemmeside her.