Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Bedste rookie: Suveræn Porsche Supercup-debut for Bastian Buus

Porsche
Super
Cup 

25/04/22 

Bastian Buus sluttede på en femteplads i sæsonpremieren på Porsche Mobil 1 Supercup, som blev afviklet på italienske Imola. Det danske sportsvognstalent fører nu rookiemesterskabet.
 


(Foto: Porsche Motorsport)

Blot en uge efter, at Bastian Buus havde markeret sig som en af de hurtigste kørere i det franske Porsche Carrera Cup-mesterskab, satte den 18-årige racerkører nye konkurrenter til vægs i Porsche Mobil 1 Supercup. Sæsonpremieren på den internationale serie blev afviklet søndag på Imola i forbindelse med Formel 1-grandprixet, og her sluttede Bastian Buus på en suveræn femteplads blandt de mere end 30 startende biler.


(Foto: Porsche Motorsport)

Bastian Buus havde inden søndagens løb sikret sig en imponerende tredjeplads i kvalifikationen, og trods han i det benhårde og regnfulde sprintløb måtte tage til takke med en femteplads grundet en bremsefejl, markerede danskeren sig ikke desto mindre som feltets hurtigste debutant og fører nu rookiemesterskabet i årets udgave af Porsche Mobil 1 Supercup.


(Foto: Porsche Motorsport)

– Det har været en megafed weekend og en stærk start på mesterskabet. Konstant har jeg været helt oppe blandt de hurtigste, fra træning til tidtagning og i selve løbet. Forventningerne blev sendt i vejret efter kvalifikationen, så det gjaldt om at holde hovedet koldt. Jeg kom godt fra start i løbet, som begyndte i regnvejr bag en safetycar, forsvarede min tredjeplads og havde farten til at angribe andenpladsen. Vi havde en fed duel, og det så rigtig lovende ud, men desværre får jeg lavet en bremsefejl, og mister to positioner, som jeg ikke formår at tage tilbage igen, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Porsche Motorsport)

– Det ville have været fantastisk med en podieplacering, men dét skal nok komme. En femteplads generelt og en pokal for hurtigste rookie er helt i tråd med vores mål for Supercup-sæsonen. Jeg er meget tilfreds, både med min egen præstation og med mit team, BWT Lechner Racing, som har haft styr på sagerne fra dag ét. To af de tre kørere på weekendens podie var mine teamkammerater, og med min egen rookie-sejr fører holdet nu tre forskellige mesterskaber. Det har været fedt at få en solid start på mesterskabet og sikre nogle gode point, og jeg kan næsten ikke vente med at komme tilbage i bilen.


(Foto: Porsche Motorsport)

Næste afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup afvikles i forbindelse med det legendariske Formel 1-løb i Monaco den 26.-29. maj 2022. Inden da stiller Bastian Buus imidlertid op i anden afdeling af Porsche Carrera Cup France samt i sæsonpremieren Porsche Carrera Cup Deutschland, som begge finder sted samme weekend, 5.-7. maj på belgiske Spa-Francorchamps.


(Foto: Porsche Motorsport)

Bastian Buus

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Imola
  • 24/04/22 - Imola - Porsche Super Cup
  •