Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Dobbeltsejr til Red Bull på Imola

Formel 1 
24/04/22 

Leclerc kører sig selv af banen
Det var ikke Ferraris dag på hjemmebane i dag. Red Bull var totalt dominerende på en dag hvor det startede vådt og så bare blev mere tørt, men den forventede regn udeblev. Det hele resulterede i et lidt passivt løb, hvor man ventede på, om eventuelt kunne ske noget.
 

Red Bull lavede ingen fejl Hverken på banen, i pitten eller rent taktisk. Verstappen kom bedst fra start, mens Leclerc var langsommere og blev slået af Perez, der lavede dagens bedste start. For Ferrari var det generelt ikke nogen god start. Udover Leclercs lidt langsomme start, blev Sainz ramt af Ricciardo på vej ud af første sving, snurrede rundt og sad fast i sandkassen. For Ricciardo ødelagde det også løbet - fra da af var han dømt til et liv bagerst i feltet.

Udover den totale dominans fulgte de op på Leclercs forsøg på at hente pointet for hurtigste omgang. Monegaskeren har et pænt forspring til Norris på 3. pladsen og tog et pitstop nr. 2. Det gik ikke helt som planlagt, og Norris kom faktisk forbi Ferrari raceren. Men Leclerc slog tilbage og hentede også den hurtigste omgang, hvorefter Red Bull trak først Perez og så Verstappen i pit. Det gav Leclerc muligheden for at lukke hullet til dem. I sin jagt på 2. pladsen skulle han dog være tæt på mexicaneren inden de nåede til DRS zonen og i chikanen på bagsiden af banen gik det galt, Den røde racer hoppede som en hest til ridebanespringning og Leclerc mistede kontrollen og sendte sig selv af banen. Endnu et pitstop og en masse tabt tid. Fra 9. pladsen og med friske dæk, lykkedes det ham at køre sig op til 6. pladsen. Fra at have 15 sikre point, måske 16, måtte han nøjes med otte.

I stedet gik 3. pladsen til en glad Lando Norris. Englænderen havde haft en god start og holdt sig som best-of-the rest hele løbet igennem. Det gav så en 3. plads i dag. Russell leverede en fremragende start og rykkede på 6. plads, bag Magnussen - begge havde fået stor fordel af, at Sainz og Ricciardo ramlede sammen. Russell kom forbi Magnussen og holdt så fast i 5. pladsen, der efter Leclercs afkørsel blev til en 4. plads. Knapt så godt gik det for Hamilton i den anden Mercedes. Han kom over stregen som nr. 14 efter i halvdelen af løbet, at have ledt efter en vej forbi Gasly. Undervejs måtte han se sig sat en omgang tilbage.

Russell var dog under et stort pres til sidst. Bottas jagtede sin gamle bil ganske indædt, men lidt typisk finnen kunne han ikke få placeret sig rigtigt, til at sætte et egentligt angreb ind. Efter Leclerc på 6. pladsen kom en super velkørende Tsunoda, der undervejs måtte forbi både Vettel og Magnussen, der blev 8 og 9. Samtidig blev Stroll nr. 10 i dag - dermed fik begge Aston Martin biler point i dag.

Ocon var nr. 11 på banen, men fik fem sekunders straf for at være blevet sluppet løs fra sit pitstop på en usikker måde. Det sendte ham ned som nr. 14 og dermed blev både Albon, Gasly og Hamilton forfremmet med en enkelt placering.

Ikke et hændervridende spændende F1 løb, men der skete altid noget, et eller andet sted på banen.

I går blev gridden afgjort at et sprintløb - hvor der også blev uddelt point. Det er ikke helt optimalt. Først har man en kvalifikation, som var ganske dramatisk og gav en lidt spændende grid. Så et sprintløb hvor de bedste biler, så fik de bedste pladser - og point! Point i sprintløb ville give mere mening, hvis man så bagefter vendte gridden om, så de otte, der fik point, startede i omvendt rækkefølge. Så ville vi have haft Magnussen forrest, da starten gik. Det ville næppe have givet en sejr til Haas, men det ville have givet et mere interessant løb, hvor nogle af de bedre biler, skulle kæmpe lidt mere.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Imola
  • 24/04/22 - Imola - Formel 1 - FIA F1
  •