Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Historisk motorsport

Sæsonstart for 1600 Challenge, Historisk, og Youngtimer

Historisk 
21/04/22 

I weekenden 30. april /1. maj skydes sæsonen i gang på Sturup Raceway i Sverige, løbet arrangeres af HMS.
 

Deltagende klasser er 1600 Challenge, Youngtimerne og alle de historiske klasser, dog undtaget historisk formel, som i stedet afvikler et mesterskabsløb i forbindelse med Grandprix’et på Jyllandsringen i august.


(Foto: Peter Elling-Jordt)

Tilmeldingen er åben frem til 25. april, -informationer, tidsplan og tilmelding findes på HMS.dk

Sturup Raceway er med sine 2087 meter, kompakte layout og de 11 meget forskellige sving, en bane hvor kørerne er på arbejde, en bane hvor kørerens teknik måske er vigtigere end bilens hestekræfter.
Banen fik for et par år siden helt ny asfalt, til gavn for både greb, fart og ikke mindst mindre dækslid.


(Foto: Peter Elling-Jordt)

For publikum er det kompakte layout helt perfekt, fra tribunen i midten kan man se hele banen rundt, hvilket gør løbene særdeles seværdige for publikum, og så ligger Sturup Raceway kun en halv times kørsel fra Øresundsbroen.

Lørdag afvikles træning /kvalifikation om formiddagen, og heats om eftermiddagen.
Søndag afvikles heats for de forskellige klasser hele dagen.


(Foto: Peter Elling-Jordt)

1600 Challenge plejer at præsentere noget tæt ræs, og Sturups baneforløb bør ligge godt til de jævnbyrdige biler som fx Suzuki Swift og Peugeot 206/207 i1600 Challenge.
Ved dette arrangement afvikles to korte træningspas, tidtagning og tre heats.

Igennem de forskellige Historiske perioder, startende med klassen for biler fra før 1965, og sluttende med biler fra før 1990, kan man opleve alt fra de små vævre Mini’er, og Fiat Abarth, til de noget mere svingradius udfordrede Volvo 544.
1970’erne præsenteres blandt andet ved Ford Escort Mk.1, Porsche 911, Alfa Romeo GTam m.fl -de Historiske klasser toppes af med BMW E30 M3.

Youngtimerne er bilmodeller fra før 2003, og inddeles i 3 forskellige vægt/effekt divisioner. I alle 3 divisioner er BMW E36 og E46 et populært valg, i versioner fra 320 til M3. Men der er skam også både Peugeot, Porsche 944, VW Polo GTI og Nissan 350z.

Foruden en hyggelig weekend med god banetid, og noget forhåbentlig godt ræs, inviteres alle kørere og mekanikere til ”After-race drink” lørdag eftermiddag. Her byder HMS på en sodavand eller øl, og har inviteret Henrik Carlsen til at lave et indlæg om opbygning af Historisk racerbil.

Thomas Bakke


Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  • 01/05/22 - Sturup Raceway - 1600 Challenge
  • 01/05/22 - Sturup Raceway - Historisk
  • 01/05/22 - Sturup Raceway - Youngtimer
  •      ASETEK SIMSPORTS