Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

ELMS

European Le Mans Series: Nicklas Nielsen sikrede flot andenplads i sæsonpremiere

ELMS 
19/04/22 

Topresultat til Nicklas Nielsen og resten af AF Corse, som sluttede på andenpladsen i Pro/Am-kategorien i LMP2-klassen i årets første udgave af European Le Mans Series på Paul Ricard.
 


(Foto: AF Corse)

Det blev ikke til samme magiske sejr som til VM-seriens åbningsløb på Sebring i sidste måned, men Nicklas Nielsen kunne alligevel tage sine teamkammerater, italienske Alessio Rovera og franske Francois Perrodo, med på ELMS-podiet på Paul Ricard påskedag. Trekløveret fra AF Corse lykkedes nemlig med at køre en andenplads hjem i LMP2-klassens Pro/Am-kategori, hvilket sender holdet godt fra start i årets udgave af European Le Mans Series.


(Foto: AF Corse)


(Foto: AF Corse)

Det dansk-italiensk-franske trekløver, som sidste år vandt GTE Am-mesterskabet i VM-serien, har i år har skiftet deres Ferrari ud med en LMP2-racer. Og hvor holdet ramte plet i debutløbet på Sebring og vandt Pro/Am-kategorien, og satte pole-tiden for den samlede LMP2-klasse – så var holdet ikke lige så flyvende i første afdeling af European Le Mans Series og sluttede på en generel ottendeplads.


(Foto: AF Corse)


(Foto: AF Corse)

– Vi havde ganske enkelt bare ikke fart nok i dag. En andenplads i vores kategori er absolut fint, og vi kommer fra start med en masse gode mesterskabspoint. Men vi har højere ambitioner, og drømmen er at kæmpe med om de generelle topplaceringer, som vi gjorde i VM-løbet på Sebring. Heldigvis har vi en masse data, vi kan tage hjem og analysere på. Samtidig har vi fordelen af at stille op i to sideløbende mesterskaber med samme kørerbesætning, hvilket vi nu skal udnytte. Tak til hele holdet for endnu en stærk indsats. Nu ser vi frem til VM-løbet på Spa-Francorchamps, og så er jeg sikker på, at vi vender tilbage stærkere i anden afdeling af European Le Mans Series på Imola, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: AF Corse)

Næste opgave for Nielsen, Rovera, Perrodo og resten af AF Corse-teamet bliver anden afdeling af FIA World Endurance Championship på belgiske Spa-Francorchamps den 5.-7. maj. Herefter følger anden afdeling af European Le Mans Series på italienske Imola den 13.-15. maj.


(Foto: AF Corse)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Paul Ricard
  • 17/04/22 - Paul Ricard - ELMS
  •      ASETEK SIMSPORTS