Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup

Bastian Buus før sæsonpremiere i Porsche Carrera Cup France: Målet er top-fem i mesterskabet

Porsche
Carrera Cup 

15/04/22 

Den danske Porsche-kører tager hul på en spækket kalender med hele 21 løbsweekender, når han den kommende weekend stiller op i første afdeling af Porsche Carrera Cup France. Målet er en placering blandt de fem bedste i det franske mesterskab.
 


(Foto: Porsche Motorsport)

Han var knusende tæt på titlen som rookiemester i det tyske Porsche Carrera Cup-mesterskab sidste år, og i år kæmper Bastian Buus ikke blot i det tyske mesterskab, men også det franske samt i den internationale Supercup-serie. Den 18-årige racerkører fra Kolding tager den kommende weekend fat på en travl sæson med ikke mindre end 21 løbsweekender, når han sammen med Allied-Racing stiller op i første afdeling af Porsche Carrera Cup France på Nogaro-banen i det sydvestlige Frankrig.


(Foto: Porsche Motorsport)

– Jeg har haft nogle ret gode uger med test forud for alle tre mesterskaber, og generelt har det været virkelig positivt. Jeg kører for to forskellige teams i år; tyske Allied-Racing, som jeg kender fra de to seneste sæsoner, og østrigske Lechner Racing, som er nyt for mig. Det er gået ret hurtigt med at falde på plads i de forskellige arbejdsrytmer, og farten er god. Niveauet er som altid højt i Carrera Cup, og i den tyske serie var der eksempelvis kun tre tiendedele mellem de 10 hurtigste biler i den seneste test. Jeg har været med helt i toppen i alle sessioner, så jeg er ret positiv her inden årets første løb, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Porsche Motorsport)

– Netop fordi jeg stiller op i tre forskellige mesterskaber har jeg ikke kunnet deltage i alle tests, og netop Nogaro bliver derfor helt ny for mig. Det samme gør den franske serie generelt, så det bliver spændende at se, hvor jeg ligger henne blandt de nationale helte. Jeg er ikke tvivl om, at jeg får kamp til stregen, men opgaven for det første løb bliver at komme stærkt fra start og få etableret mig som en af de hurtige. Ambitionen er at kæmpe med om podiesejrene og slutte sæsonen blandt de fem bedste. Det har været en lang vinter og et travlt forår med en masse tests, så nu glæder jeg mig i det hele taget bare til at komme på banen og få skudt sæsonen i gang.


(Foto: Porsche Motorsport)

Første afdeling af Porsche Carrera Cup France skydes i gang med træning lørdag den 16. april. Kvalifikation samt første 30-minuttersløb afvikles søndag den 17. april, mens andet løb afvikles mandag den 18. april. Begge løb kan følges live på Youtube.


(Foto: Porsche Motorsport)

PORSCHE CARRERA CUP FRANCE
TIDSPLAN – NOGARO


Lørdag 16. april
10.25 – Træning #1 (40 min)
16.35 – Træning #2 (40 min)

Søndag 17. april
11.20 – Kvalifikation (30 min)
15.55 – RACE #1 (30 min + 1 omg.)

Mandag 18. april
10.55 – RACE #2 (30 min + 1 omg.)

Følg med LIVE: https://www.youtube.com/c/PorscheFranceOfficiel

Bastian Buus

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Nogaro
  •