Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Nu starter Glad Sport kampen om DM-titlerne i rally

DM Rally 
06/04/22 

Lørdag indledes Dansk Super Rally med Slagelse Rally, og her har Glad Sport to biler med til start. Kenneth Madsen/Mette Felthaus jagter deres tredje generalsejr sammen, mens Jacob Madsen/Line Nedergaard starter i en helt ny klasse.
 

Meget er nyt for Glad Sports to mandskaber, når rallysæsonen lørdag starter med Slagelse Rally. Men for Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) er der tale om mere end blot skiftet til en ny Peugeot 208 Rally4. Sidste års vindere af Dansk Super Rally starter også i den såkaldte RC4-klasse.

”Det er en ny klasse for os med nye konkurrenter. Jeg tror, at det bliver tæt, og vi vil gerne vinde, men jeg kan ikke lide at sige det. Det vil alle gerne, og der er rigtig mange om buddet i RC4-klassen,” siger Jacob Madsen. ”Det er første gang i flere år, at der er så skarp konkurrence i klassen. Man kan aldrig slappe af i rally, men her bliver det virkelig tæt.”


Nu gælder det første DM-opgør for Glad Sports to mandskaber
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Som navnet antyder, køres Slagelse Rally på vejen omkring den vestsjællandske by.

”Jeg har kun kørt i området i 2014, og jeg forestiller mig, at jeg har kørt nogle af prøverne før. Der er i hvert fald nogle prøvenavne, jeg genkender,” fortsætter Jacob Madsen.

”Jeg synes, at vi er rimeligt godt forberedte. Vi deltog jo i Rallye de Hannut, så vi har masser af kilometer i kroppen og kan ikke tillade os at sige, at vi er rustne på de første prøver. Med testkørslerne blev det til cirka 200 km hastighedsprøver i det belgiske løb. Det svarer til to DM-løb, så vi kan ikke komme og sige, at vi ikke har kørt nok.”

”Jeg er meget spændt på, hvor vi ligger i konkurrencen i forhold til, hvor vi lå med den tidligere bil,” siger Line Nedergaard.

”Vi har ændret på opsætningen af bilen siden løbet i Belgien, og det er også noget, som vil komme mig til gode. Jeg havde problemer med at se ud, så jeg har fået hævet mit sæde.”

”Som Jacob siger, har vi kørt 200 km hastighedsprøver som test,” siger Kenneth Madsen (Ruds Vedby), der kører sammen med Mette Felthaus (Horsens) i Glad Sports Peugeot 208 T16 R5. ”Jeg synes, at vi har fået bilen til at køre rigtig godt, og nu gælder det bare om at sadle op og komme derudaf. Forberedelserne har ikke stået stille.”

Makkerparret har to gange tidligere vundet en afdeling af Dansk Super Rally generelt foran hele feltet. Kommer den tredje generalsejr på lørdag?

”Det er bestemt en mulighed,” vurderer Kenneth Madsen. ”Selv om vi har kørt test og et løb i Belgien, har vi ikke kørt mod nogen af dem, som vi skal kæmpe med i weekenden, men mine forventninger er gode.”

”Jeg vil gerne slutte i top 3 generelt, men vi kan vinde, hvis vi får en dag uden fejl og med det rigtige dækvælg. Der er udsigt til vand, så der er mange faktorer, som spiller ind. Selv om jeg ikke har kørt i bilen i regnvejr, vil det ikke gøre mig noget, for det kan jeg gode lide.”

”Vi skal ud at vise, hvad vi kan,” slår Mette Felthaus fast. ”Forhåbentlig kan vi stå øverst på podiet, når dagen er omme. Vi viste gode takter i Belgien, og det kunne være fedt at følge op på det.”

For Kenneth Madsen og Mette Felthaus bliver det ikke første gang, at de sammen skal køre et DM-rally på Vestsjælland.

”Men selv om vi måske kommer til at køre på hastighedsprøver, vi har kørt på før, tager vi ikke de gamle noter frem og genbruger dem,” fortæller Mette Felthaus. ”Det kan godt være, at Kenneth kan huske nogle af prøverne, men det er ikke min funktion at gøre det. Min funktion er at give de rigtige noter. Vi laver altid nye noter hver gang. Vores nye Peugeot 208 T16 R5 er den fjerde rallybil, som Kenneth og jeg har kørt, og alle rallybiler er forskellige. Men i Belgien fik vi vist, at noterne fungerede lige fra starten af løbet, og det viser, at vi er godt forberedte.”

Slagelse Rally starter lørdag klokken 8.00, og om formiddagen køres der hastighedsprøver syd for Slagelse. Om eftermiddagen er rallyet henlagt til området nord for Slagelse. Vinderne kommer i mål ved 17.30-tiden ved ZBC i Slagelse, hvor der også er serviceplads under løbet.


Mette Felthaus, Kenneth Madsen, Jacob Madsen og Line Nedergaard er klar til lørdagens Slagelse Rally
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Glad Sports mandskaber

Kenneth Madsen (1989) har kørt rally siden 2008, hvor han samme år blev kåret som årets rallytalent og har vundet seks Danmarksmesterskaber. Siden 2016 har han kørt sammen med Mette Felthaus (1982), og de har bl.a. taget generalsejren i Rally Naturens Rige og Sydhavsrally. Sammen kører de i en Peugeot 208 T16 R5, der har en fircylindret rækkemotor på 1.598 cm3 med 16-ventilet topstykke og turbolader. Den yder 280 hk, som fordeles til alle fire trækkende hjul.

Jacob Madsen (1995) har kørt rally siden 2013, hvor han i 2013 blev kåret som årets rallytalent og har vundet fire Danmarksmesterskaber ligesom han fire gange er blevet kåret som årets rallymandskab. Den ene af disse kåringer og to af DM-titlerne er erobret sammen med Line Nedergaard (1995), der siden 2019 har været hans co-driver. Makkerparret deltager i en Peugeot 208 Rallye4, som har en trecylindret rækkemotor på 1.199 cm3 med 12-ventilet topstykke og turbolader. Motoren yder 208 hk, som alene overføres til forhjulene.

Glad Sport Presse


Læs mere om:
  • Jacob Madsen
  • Kenneth Madsen
  • Line Nedergaard
  • Mette Felthaus
  • Glad Sport
  • Slagelse
  • 09/04/22 - Slagelse - DM Rally - DM
  •