Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Le Mans-debut for Frederik Schandorff: Udvider kalenderen med 24-timersløb og European Le Mans Series

Le Mans 
05/04/22 

Le MansDen danske racerkører og GT Open-mester har sikret sin debut i 24-timersløbet på Le Mans til juni, hvor han stiller op sammen med landsmanden Mikkel Jensen for Ferrari-teamet Car Guy Racing. Aftalen indebærer desuden en jagt på mesterskabstitlen i European Le Mans Series.
 


(Foto: Car Guy Racing)

Frederik Schandorff udvider igen løbskalenderen for 2022, som bliver året, hvor den danske racerkører og regerende mester i International GT Open debuterer i 24-timersløbet på Le Mans. Deltagelsen i den franske klassiker er en del af en aftale med det japanske Ferrari-team Car Guy Racing og indebærer samtidig, at Schandorff kører en fuld sæson i European Le Mans Series.


(Foto: Car Guy Racing)

– Det er en kæmpe drøm, som går i opfyldelse! Le Mans er noget, jeg har drømt om, siden jeg var helt lille. Jeg er vokset op med at se Jan Magnussen og Tom Kristensen vinde på Le Mans, og gennem årene har flere danske kørere gjort sig bemærket i 24-timersløbet. Det er jo verdens største motorsportsbegivenhed og et løb, som alle sportsvognskørere vil vinde, og jeg håber naturligvis, at vi også kan præstere et godt resultat. Det bliver benhårdt, for vi skal kæmpe mod nogle af verdens beste teams i verdens hårdeste ræs. Men alene at få mulighed for at kæmpe med om podierne på Le Mans er en stor bedrift for mig, lyder det fra Frederik Schandorff.


(Foto: Car Guy Racing)

Frederik Schandorff får en dansk teamkammerat i den japanske Ferrari i form af Mikkel Jensen, som for andet år i træk for en mulighed for at vinde en klassesejr på Le Mans sammen med Car Guy Racing. Mikkel Jensen stiller i 2023 op for Peugeot Sport i Hypercar-klassen, men har i år fået mulighed for både at køre det franske 24-timersløb samt hele European Le Mans Series i GTE Am-klassen.


(Foto: Car Guy Racing)

– Jeg glæder mig vildt meget til at teame op med Mikkel Jensen, som jeg kender godt og har fulgt i flere år. Vi har længe talt om muligheden for et fælles projekt, og jeg er glad for, at det nu er lykkedes, og endda på Le Mans, hvor Mikkel har flere års erfaring. Sammen med teamejeren, Takeshi Kimura, stiller vi med et stærkt kørerlineup i en stærk bil, og for de danske fans bliver det jo bare endnu federe med en ny danskerbil på både Le Mans og i European Le Mans Series.


(Foto: Car Guy Racing)

Med deltagelsen i European Le Mans Series for Car Guy Racing må Frederik Schandorff reducere deltagelsen i det amerikanske IMSA-mesterskab, hvor han dog fortsat stiller op for McLaren-teamet Inception Racing i udvalgte sprintløb. Danskeren fortsætter også sit samarbejde med Lamborghini Squadra Corse, hvor han er tilknyttet den italienske fabrik som test- og udviklingskører.


(Foto: Car Guy Racing)

Første afdeling af European Le Mans Series flages grøn den 15.-17. april på franske Paul Ricard. 24-timersløbet på Le Mans finder i år sted den 11.-12. juni.

Frederik Schandorff

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • 12/06/22 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS