Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
05/04/22 

Lige ved og næsten i Imola, stor sejr til Tobias Bille Clausen - og det sker der næste weekend!
 


(Foto: Inception Racing)

Siden sidst

Lige ved og næsten på Imola

Det lugtede længe af noget stort da første afdeling af GT World Challenge Europe blev kørt på banen i Imola, men i sidste ende måtte de ti danskere tage til takke med fine, men sekundære placeringer.

Dane Train med Nicki Thiim/Marco Sørensen lå længe omkring top-3 i det 52 biler store felt, men en mislykket pitstoprunde sendte Aston Martin-holdet uden for points.

Så var det Dennis Lind og hans McLaren-teams tur til at byde på en topplacering, men holdet havde ikke helt farten og krydsede målstregen på femtepladsen; lige foran Nicklas Nielsen og hans Ferrari-hold (P7).

Længere tilbage i feltet kæmpede de øvrige danskere det bedste de havde lært, og bedst gik det i Silver-klassen hvor Benjamin Goethe og hans Audi-team sejrede (P 14 generelt) mens Nicolai Kjærgaard og hans McLaren-team besatte tredjepladsen (P 20 generelt). Her blev Patrik Matthiesen nr. 12 i sin debut.

Størst uheld havde dog Michelle Gatting og hendes Iron Dames. Holdet udgik på første omgang med Sarah Bovy bag rattet.

Samme skæbne overgik senere Valdemar Eriksen, mens Frederik Schandorff tabte tid efter en reparation i pitten.

Se/gense løbet her:

Se resultaterne fra Imola her.


Stor sejr til Tobias Bille Clausen

Første afdeling af det tyske mesterskab i karting blev afviklet på banen i Kerpen, med en håndfuld danskere til start.

Bedst gik det i klassen OK Junior, hvor Tobias Bille Clausen hentede en sejr og en andenplads i de to finaler. I samme klasse hentede også Romeo Haag og Oliver Hedegaard gode points, mens Sebastian Schou (OK) og Anders Elkjær (KZ) måtte nøjes med sekundære placeringer.

Se løbene her:

Danskere i Margutti

Også det traditionsrige forårsløb Trofeo Margutti, der i år blev afviklet for 33. gang, havde dansk deltagelse. På banen i South Garda blev Philip Engbæk bedst placerede dansker med en femteplads i OK Junior. Også Oliver Rasmussen, Viktor Poulsen og William Willaume nåede finalerne i deres respektive klasser.(Foto: Carl Bingham / LAT Images)

Det sker

Formel 1 Down Under

Efter to løb i Mellemøsten er Formel 1 – feltet flyttet hele vejen til Melbourne i Australien. Kevin Magnussen har fået en fantastisk start på sit comeback og har tidligere brilleret på bybanen i Albert Park; ikke mindst i hans mindeværdige debut i 2014, hvor han besatte andenpladsen.

Træning, kvalifikation og løb kan som altid følges live på Viasat og F1 TV.

Læs mere på formula1.com


Gadeløb i Long Beach

Der er traditionelt gang i sagerne når det årlige gadeløb i Long Beach finder sted. Løbet kan spore sin historie helt tilbage til 1976, hvor der blev kørt Formel 1 Grand Prix. Efter en periode med Formel 1 blev løbet overtaget af forløberen til IndyCar, og senere blev løbsweekenden suppleret med en afdeling af IMSA sportsvognsmesterskabet.

To danskere er til start den kommende weekend. I IndyCar er Christian Lundgaard klar til tredje afdeling af NTT IndyCar Championship, hvor han efter de to første afdelinger er P19 i mesterskabet. Denne weekend er IndyCar ikke ledsaget af Indy Lights.

I IMSA WeatherTech Championship er Frederik Schandorff til start i GTD for sit McLaren-team. Derimod er LMP2 og dermed High Class Racing ikke på programmet.

IndyCar-løbet kan følges på Viasats kanaler. Livetiming via NTT Indycar Series' hjemmeside.


Første runde af EM i karting

Den kommende weekend køres den første af tre tællende afdelinger af EM for klasserne OK og OK Junior. Det sker på banen i Portimao, Portugal, og der er dansk deltagelse i begge klasser.

I seniorklassen OK er det David Walther og Marius Kristiansen, mens Louis Leveau og Tobias Bille Clausen er tilmeldt juniorklassen.

Der er samlet ca. 150 deltagere i de to klasser.

Følg EM i karting her

 ASETEK SIMSPORTS