Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Kevin Magnussen sikrer flere VM-point efter spændende Formel 1-drama i Saudi Arabien

Formel 1 
28/03/22 

Danskeren sluttede Saudi Arabiens Grand Prix på en niendeplads og scorede to VM-point efter 50 omgange på bybanen Jeddah Corniche Circuit søndag aften dansk tid.
 


(Foto: LAT PHOTO)

Efter en udfordrende forberedelse til Saudi Arabiens Grand Prix, hvor Kevin Magnussen stort set ikke deltog i weekendens to første træningssessions grundet tekniske problemer med sin Haas-racer, lykkedes det alligevel for den 29-årige dansker at slutte i top-10 og sikre yderligere VM-point til det amerikanske Formel 1-team.


(Foto: LAT PHOTO)

Weekendens opgave var ekstra stor for Kevin Magnussen, da teamkammeraten, Mick Schumacher, forulykkede under lørdagens kvalifikationssession og måtte trække sig fra søndagens løb. Dette betød, at danskeren var den eneste af holdets to kørere, som var i stand til at sikre point til teamet. Magnussen kørte for anden weekend i træk hele vejen videre til tredje kvalifikationsrunde og sikrede sig en 10. plads på startgridden.


(Foto: LAT PHOTO)

En alternativ dækstrategi betød, at Kevin Magnussen startede løbet på hårde Pirelli-dæk, hvor de fleste konkurrenter valgte det blødere mediumdæk. Men allerede på den første omgang rykkede danskeren frem til en niendeplads. En safetycar, som blev indsat på 16. omgang, forstyrrede imidlertid strategien, og Magnussen blev på banen helt frem til 38. omgang, pittede under en virtuel safetycar og returnerede til løbet på en 12. plads. Kevin Magnussen fortsatte herefter sit stærke tempo, kørte sig tre pladser frem og sluttede løbet på en godkendt niendeplads. Resultatet føjede to VM-point til de 10, som danskeren scorede i sidste weekends grandprix i Bahrain.


(Foto: LAT PHOTO)

– Det var et fedt ræs på en rigtig fed bane, og vi kørte et godt løb, trods vores udfordringer i forbindelse med træningen, hvor jeg missede en masse køretid. Vi havde lagt en omvendt dækstrategi i forhold til de fleste andre konkurrenter og startede ud med hårde dæk i stedet for medium, i håb om at sikre os et frit vindue, når størstedelen af feltet ville pitte. Desværre skete der præcis dét, som ikke måtte ske, da en safetycar blev indsat på omgang 16, på et tidspunkt hvor vi netop havde kalkuleret med at få fordelen, lyder det fra Kevin Magnussen.


(Foto: LAT PHOTO)

– Mod slutningen af løbet fik vi heldigvis lidt hjælp af en virtuel safetycar, som gjorde det muligt at pitte uden et alt for stort tidstab og vende tilbage til løbet og vinde nogle placeringer. Teamet leverede igen en fantastisk indsats, og vi sikrede point for anden weekend i træk, så jeg er glad. Jeg er nu også tilfreds med, at der nu er to uger til næste grandprix. Min nakke har haft det pænt hårdt med to løb i træk uden den store fysiske forberedelse. Den skal nok komme i træning, men den får godt af en pause.


(Foto: LAT PHOTO)

Næste afdeling af verdensmesterskabet i Formel 1 2022 er det australske grandprix, som afvikles på Melbourne Grand Prix Circuit den 8.-10. april.

Kevin Magnussen

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Jeddah
  • 27/03/22 - Jeddah - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS