Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Ib Kragh: ”Jeg kører Hyundai – senere i år”

DM Rally 
28/03/22 

Ib Kragh bliver også i den kommende sæson at finde bag rattet af en rallybil. I efteråret solgte han sin Skoda Fabia R5 Evo og alle reservedelene til den. Med et tomt rallyværksted var det oplagt at overveje at stoppe som aktiv i sporten.
 

”Men jeg var ikke klar til det, og jeg drillede også lidt med, at nu havde jeg nået alderen, hvor jeg skulle til at spille golf. Men det skal jeg ikke,” siger Ib Kragh. Han blev overrasket over, at han så hurtigt fik tømt sit rallyværksted.

”Jeg satte bare min Skoda til salg for at veje interessen. Der var 16 interesserede, og da jeg kunne få den pris, jeg forlangte, solgte jeg og tænkte, at jeg bare kunne købe en ny Skoda. Men den kunne jeg først få i 2023. Og jeg ville ikke bare bryde aftalen med køberen.”

Ib Kragh scannede markedet for Rally2-biler. Valget faldt på en ny Hyundai i20N Rally2.

”Jeg synes, at Hyundaien er en fed bil. Samtidig er det en helt ny bil. Det er stort set kun drivlinjen som stammer fra den tidligere i20-model. Med en helt ny model har fabrikken nu fem år, hvor de kan opdatere den. Men jeg kunne også godt tænke mig at noget, som ingen andre har,” siger han.


'Sådan en skal jeg have' siger Ib Kragh.

Men Ib Kragh har endnu ikke sin nye rallybil. Han må vente.

”Jeg indgik faktisk aftalen med Hyundai Motorsport i Alzenau tilbage i november,” fortæller Ib Kragh. ”Allerede dengang var der tvivl om, hvorvidt jeg kunne nå at få bilen til DM-premieren i Slagelse i starten af april. Men siden har leveringstidspunktet svinget frem og tilbage på grund af problemer hos underleverandørerne. I sidste uge var meldingen, at jeg først kunne få min bil efter sommerferien, men ifølge den seneste melding skulle den være klar i midten af juni.”

På det tidspunkt vil årets to første afdelinger af Danmarksmesterskabet være kørt.

”Jeg vil prøve at leje en bil til de to løb, så jeg kan score point til Dansk Super Rally,” siger Ib Kragh. ”Det skylder jeg hele mit netværk.”

”Alt dette vil ikke være muligt uden de mange sponsorer, som har gjort det muligt. Det samme gælder mit trofaste serviceteam og hele supportgruppen omkring mig. Men jeg vil også rette en stor tak til Finn Thomsen, som har været en god kontakt til racerfabrikken, men også til Hyundai Motorsport, som har hjulpet mig.”

IK Rally Racing

Læs mere om:
  • Ib Kragh
  •      ASETEK SIMSPORTS