Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super GT Danmark

Jeg har fået blod på tanden

Super GT Danmark 
15/03/22 

Super GT DanmarkMartin Henckel Mortensen var en af de kørere i OK Oktan 100 Super GT Danmark, som sidste år virkelig fik gjort opmærksom på sig selv. Fire løbssejre foruden flere top 3-placeringer blev det til.
 

”Jeg har fået blod på tanden til mere. Sidste år vandt jeg Am-mesterskabet, så nu vil vi i teamet gerne gå efter det generelle mesterskab,” siger racerkøreren fra Hals. ”Vi var selv i teamet lidt overraskede over, at det gik så godt.”


(Foto: Morten Kimer Hansen)

Overraskelsen skyldes blandt andet chaufførens baggrund.

”Inden jeg debuterede i Super GT, var min eneste erfaring fra bilsporten min 2019-sæson, hvor jeg kørte 1600 Challenge,” fortæller Martin Henckel Mortensen. ”Men inden da har jeg i mange år kørt karting i udlandet, og det har åbenbart været meget effektivt.”

Rammerne for Martin Henckel Mortensen i form af familieteamet bliver på mange måder de samme som i 2021. ”Det fungerede rigtigt godt, men vi opgraderer naturligvis lidt på forskellige områder,” siger han. ”Jeg er jo blevet til pro-kører, og det bliver spændende se, om vi kan leve op til sidste års afslutning i mesterskabet.”

Martin Henckel Mortensen er glad for, at OK Oktan 100 Super GT Danmark i den kommende sæson dropper muligheden for at have to kørere i bilen, og at man vender tilbage til det tidligere format.

”Sidste år var der af og til nogen, som mente, at vi solo-kørere havde mere køretid end de kørere, som delte en bil, men jeg vil gerne i den kommende sæson bevise, at det var ikke var årsagen til mine gode resultater,” slutter Martin Henckel Mortensen.

Super GT Danmark


Læs mere om:
  • Martin Henckel Mortensen
  •