Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Bastian Buus tegner kontrakt med østrigsk topteam og bliver ny dansker i Porsche Mobil 1 Supercup

Porsche
Super
Cup 

05/03/22 

Drømmen om en karriere som professionel racerkører udvikler sig for den 18-årige Bastian Buus, som har sikret sig en plads i Porsche Mobil 1 Supercup. Danskeren stiller op for seriens mest vindende team, østrigske BWT Lechner Racing.
 


(Foto: BWT Lechner Racing)

Tidligere på ugen blev det annonceret, at den danske Porsche-kører og tidligere GT4-mester, Bastian Buus, stiller op til både det tyske og franske Porsche Carrera Cup-mesterskab i 2022. Nu kan det danske racertalent fra Kolding meddele, at han skruer yderligere op for ambitionerne og kører en fuld sæson i den prestigefyldte Porsche Mobil 1 Supercup – den internationale serie, som samler de bedste Carrera Cup-kørere og teams i ét samlet mesterskab, og som afvikles i forbindelse med Formel 1-grandprixer i Europa.


(Foto: BWT Lechner Racing)

Den attraktive aftale er kommet i stand takket være det berømte østrigske topteam BWT Lechner Racing, som gennem tiden har fostret hele otte køremesterskaber og 11 teammesterskaber i Porsche Mobil 1 Supercup. Det familiedrevne hold med de karakteristiske pink racerbiler er supporteret af verdens førende vandteknologivirksomhed, BWT, som også kendes fra Formel 1.


(Foto: BWT Lechner Racing)

– Det er virkelig svært at få hænderne ned lige nu. At få mulighed for at kæmpe sammen med et team med så succesfuld en historie er en mulighed, som jeg er utrolig taknemmelig over. En stor tak Robert og Walther Lechner, som selv er tidligere racerkørere, og som har valgt at tro på min performance og give mig en fantastisk chance. Også tak til BWT og mit sponsornetværk, Flatout Club, som har været med til at gøre det muligt for mig at indgå aftalen. Jeg går en vild sæson i møde med masser af test og løb og ikke mindst den bedste mulighed for at slå igennem og nå mit mål om at blive officiel juniorkører hos Porsche, lyder det fra Bastian Buus.

Aftalen med BWT Lechner Racing betyder, at Bastian Buus kan føje yderligere otte løb til sin i forvejen velspækkede kalender, som nu tæller hele 35 løb. Det betyder også, at danskeren tager endnu et step op af den prestigefyldte rangstige. Porsche Mobil 1 Supercup afvikles forbindelse med verdensmesterskabet i Formel 1 og afgøres således på legendariske baner som Imola, Monaco og Silverstone – alt sammen under stor bevågenhed fra motorsportens talentspejdere.


(Foto: BWT Lechner Racing)

Hos BWT Lechner Racing bliver Bastian Buus teamkammerater med den luxembourgske WEC- og Le Mans-kører Dylan Pereira og den britiske tidligere Porsche Carrera Cup Great Britain-mester Harry King.

– Sammen med BWT Lechner Racing er min målsætning for 2022 at slutte som bedste rookie i Porsche Mobil 1 Supercup. Alt dette skal hjælpe mig til det overordnede mål om at blive udtaget til Porsche Motorsports shootout om en plads på holdet hos Porsche. Der har aldrig været mere på spil for mig end i år, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang!


(Foto: BWT Lechner Racing)

2022-udgaven af Porsche Supercup skydes i gang i de mest legendariske og fashionable omgivelser man kan tænke sig. Den første af i alt otte afdelinger afvikles nemlig i forbindelse med Formel 1-løbet på Imola i Italien den 22-24. april – og dernæst i Monaco den 20.-23. maj. Alle afdelinger af Porsche Mobil 1 Supercup bliver sendt på TV3 Sport og Viaplay.

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • BWT Lechner Racing
  •