Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

GT World Challenge Europe

Valdemar Eriksen skifter til Mercedes-AMG fabriksstøttede GetSpeed

GT World
Challenge
Europe 

18/02/22 

Den 19-årige racerkører, Valdemar Eriksen fra Nibe, fortsætter i verdens største GT3-mesterskab; GT World Challenge Europe (GTWCE), men skifter fra det belgiske team WRT til det tyske team, GetSpeed med base på Nürburgring. Teamskiftet medfører også bilskifte, idet han for GetSpeed skal konkurrere i en Mercedes-AMG GT3, hvor han sidste år deltog i en Audi R8 LMS GT3, hvor hans bedste resultater var en 2. plads i Barcelona og mesterskabet i Danish Endurance Challenge.
 

Valdemar Eriksen skal deltage i Endurance Silver Cup, i bil #3. Idet der er tale om langdistanceløb fra 3 timer, og op til 24 timer på Spa Francorchamps, skal Valdemar dele bil med to andre. Seb Baud fra Frankrig og Canadiske Jeff Kingsley, som også begge er unge og hurtige kørere på vej frem.

Overskriften for skiftet er karrieremuligheder
Den oprindelige plan fra 2021, var et langsigtet samarbejde med WRT og deres Audi R8 GT3 LMS, men Valdemars bagland blev kontaktet af GetSpeed hen over vinteren omkring et ambitiøst projekt, hvor de over de næste år, vil hjælpe og opfostre den næste generation af Mercedes-AMG GT3 fabrikskørere.

GetSpeed indsætter to biler i GTWCE i år, hvor den ene bil er en ren fabriksbil og den anden er bilen med unge kørere, som Valdemar Eriksen nu skal være en del af.


GetSpeed Mercedes-AMG #3

Efter en succesfuld test på banen i Portimao i sidste uge, hvor GetSpeed testede 8 kørere, blev Valdemar tilbudt en fordelagtig kontrakt tidligere på ugen, som Valdemar og hans bagland valgte at takke ja til. Udover selve sæsonen i GTWCE indebærer kontrakten et seriøst support og testprogram.

Det er erhvervsnetværket VER Business Club, som består af ca. 50 virksomheder i fortrinsvis Nordjylland, der finansierer Valdemars vej til en international karriere som fuldtidsprofessionel (verbusinessclub.dk)

Valdemar Eriksen glæder sig
”Allerførst vil jeg gerne sige tak til WRT for samarbejdet sidste år. Vi blev kontaktet af GetSpeed efter min gode debutsæson sidste år, med en podieplads i årets sidste løb på Barcelona. De har nogle fede planer om at udvikle næste generations Mercedes-AMG fabrikskørere, og det passer perfekt med mine egne ambitioner.


GetSpeed Mercedes-AMG #3

Sidste år kørte jeg med nogle meget ældre og meget mere erfarne kørere. Selvom jeg fortsat er den yngste, bliver vi nu 3 unge kørere, med samme ambitioner og planer. GetSpeed’s program indeholder desuden, at fabrikskørerne skal arbejde med os både til løb og til testdage. Det glæder jeg mig til. Jeg testede med GetSpeed i sidste uge, og det var første gang jeg kørte i en Mercedes-AMG GT3, og det er en helt anden bil at køre end Audien. Men testen gik rigtigt godt, samarbejdet med teamet gik rigtigt godt. De er professionelle og hjalp mig hurtigt til at vænne mig til den nye bil.

Jeg er jo stadig på en rejse, og mine mål for 2022 er at blive bedre og bedre hen over sæsonen, køre med i den sjove ende og selvfølgelig gå efter podier og sejre, hvor jeg kan. Jeg glæder mig også til at lære mine teamkammerater og selvfølgelig hele teamet bedre at kende”

“Til allersidst skylder jeg en gigantisk tak til mine sponsorer i verdens bedste erhvervsnetværk; VER Business Club! Uden dem, og uden hjælpen fra min familie, havde intet af dette været muligt. Jeg arbejder benhårdt på at vise dem, at det har været hele umagen værd!”


Teamejer Adam Osieka

Teamejer Adam Osieka er også tilfreds
“We are glad that we have found Valdemar for our Young Gun Silver Car in the GTWC Endurance. What we saw in Portimao during the test is that he is a very fast driver, even if he is still very young. He is hungry for success and so are we. I'm excited to see how the project develops. But I am convinced that we will set highlights together”

Valdemar Eriksen Racing


Læs mere om:
  • Valdemar Eriksen
  •      ASETEK SIMSPORTS