Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

Frederik Schandorff efter godkendt Daytona-debut: En kæmpe oplevelse

IMSA 
31/01/22 

Den danske McLaren-kører Frederik Schandorff viste masser af talent i sin debut på Daytona International Raceway, hvor tekniske udfordringer imidlertid sendte det britiske team ud af kampen om det eftertragtede Rolex-ur.
 


(Foto: Inception Racing)

Frederik Schandorff fik ikke sine ambitioner om en Daytona-sejr indfriet i årets udgave af det amerikanske 24-timersløb. Den 25-årige racerkører og GT Open-mester måtte nemlig – sammen med teamkammeraterne fra britiske Inception Racing – tage til takke med en femteplads i den store og benhårde GTD-klasse. Teamet kæmpede med gearkasseproblemer efter en påkørsel i pitlane tidligt i løbet, og et akut skift af en defekt bremsekaliber i løbet sidste timer sendte holdet ud af kampen, direkte fra en føring.


(Foto: Inception Racing)

Alligevel lykkedes det for Frederik Schandorff at gøre sig godt bemærket undervejs i det verdensberømte langdistanceløb. Danskeren var nemlig udpeget til at starte løbet, og her lykkedes det for Schandorff at køre teamets McLaren 720S GT3 #70 op fra en sjette- til en andenplads i sit allerførste stint. Herfra bevarede Inception Racing sig en position i den øverste del af feltet gennem hele løbet.


(Foto: Inception Racing)

– Det var en kæmpe oplevelse at debutere på Daytona, og ikke mindst at få lov til at starte løbet. Det var totalt kaos med 60 biler til start, men vi havde forberedt os godt, og bilen kørte fantastisk, så jeg nød virkelig at kæmpe mig frem i feltet. Desværre blev vi ramt af en prototype i pitlane ret tidligt i løbet, så vi måtte derefter kæmpe med en gearkasse, der havde taget skade. Alligevel holdt vi farten og kørte et stort set fejlfrit løb, og det var fedt, at jeg to gange kunne overtage bilen og bringe den tilbage i føring igen. Det var dét, som var min opgave, så jeg er ret tilfreds med min præstation, selv om det naturligvis havde været endnu bedre for holdet at tage et topresultat med hjem.


(Foto: Inception Racing)

– Vi lå virkelig godt til at slutte helt i toppen, og havde vi ikke været nødsaget til at bruge tid på at skifte en defekt bremsekaliber i løbets sidste timer, så er jeg sikker på, at vi havde ligget godt til sidst og været med til at kæmpe om sejren. Det var en skam. Men jeg er enormt glad for at have fået lov til at vise min performance til et løb med så stor opmærksomhed, og der er ingen tvivl om, at jeg vil arbejde hårdt på at vende tilbage og få revanche næste år.

Frederik Schandorff

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Daytona
  • 30/01/22 - Daytona - IMSA
  •