Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

Frederik Schandorff om Daytona-debut: Vi har fart nok til et Rolex-ur

IMSA 
26/01/22 

Efter en succesfuld 2021-sæson, hvor han sikrede sig titlen i GT Open-mesterskabet med Lamborghini, er Frederik Schandorff klar til at skyde et spændende 2022 i gang på Daytona International Speedway.
 


(Foto: INCEPTION RACING)

Frederik Schandorff havde et forrygende 2021, hvor den hurtige Lamborghini-kører blandt andet sikrede sig det benhårde GT3-mesterskab, International GT Open. Schandorff nåede også at få sin debut på en amerikansk racerbane, da han i efteråret stillede op for det britiske McLaren-team, Inception Racing, til finalen i IMSA-mesterskabet på Road Atlanta.

Og det bliver også Inception Racing, der giver Frederik Schandorff den første store opgave i 2022. Den danske racerkører er nemlig atter blevet hyret af holdet, som vil forsøge at vinde en klassesejr i 24-timersløbet på Daytona International Speedway den 29.-30. januar. Den benhårde amerikanske klassiker, hvor alle vindere modtager et Rolex-ur, blev i 1988 vundet af John Nielsen, mens både Jan Magnussen og Michael Christensen har sikret en klassesejr i henholdsvis 2015 og 2017.


(Foto: INCEPTION RACING)

– Jeg er enormt glad og taknemmelig over, at Inception Racing igen har bedt om assistance til et stort og vigtigt løb. 24-timersløbet på Daytona er jo en legende på niveau med de allerstørste motorsportsbegivenheder i verden. Kombineret med den fede amerikanske stemning, som jeg oplevede i Atlanta, er jeg ikke i tvivl om, at der er en kæmpe oplevelse i vente.

Hele 60 biler deltager i årets udgave af 24-timersløbet på Daytona International Speedway. Frederik Schandorff stiller op sammen med amerikanske Brendan Iribe, britiske Ollie Millroy og sydafrikanske Jordan Pepper, og sammen skal de forsøge at køre Inception Racings McLaren 720S GT3 #70 til tops i GTD-klassen.


(Foto: INCEPTION RACING)

Firkløveret tog hul på forberedelserne i den forgangne weekend, hvor alle teams fik mulighed for at teste materiellet på Daytona-banens asfalt. I søndagens 100 minutter lange kvalifikationsløb, som afgjorde de endelige startpositioner til 24-timersløbet, sluttede det britiske McLaren-hold på en godkendt ottendeplads ud af 22 biler i GTD-klassen.

– Testweekenden gik fantastisk godt. Teamet ramte hurtigt et optimalt setup og gav os en bil, som er enormt velafbalanceret og komfortabel af køre. Dét gav os overskud til at bruge tid på at få alle kørere på banen og træne omgange. Det virker til, at vi i hvert fald har farten til at vinde det Rolex-ur. Men farten gør langtfra det hele. Med så mange biler til start forudser jeg umiddelbart, at de 20 første timer bliver ren overlevelse. De sidste fire bliver sprint. Vi har et stærkt hold bag os. Det skal nok blive fedt.


(Foto: INCEPTION RACING)

Årets udgave af 24-timersløbet på Daytona International Speedway er den 60. i rækken, og med det største antal biler til start i årevis, er der lagt op til et brag af et ræs. Løbet flages grønt den 29. januar klokken 19.40 dansk tid og kan følges live med optakt fra klokken 19.00 på Viaplay og TV3 MAX.

Frederik Schandorff Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Daytona
  • 30/01/22 - Daytona - IMSA
  •