Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Jan Magnussen ser frem til ny TCR-sæson med CUPRA og LM Racing

TCR Denmark 
29/12/21 

TCR DenmarkJan Magnussen bliver en del af et større CUPRA-setup, når han for andet år i træk stiller op for LM Racing i TCR Denmark.
 


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

Jan Magnussen er klar til en ny sæson i dansk motorsports topklasse, når han stiller op til 2022-udgaven af TCR Denmark. Den danske CUPRA-ambassadør stiller igen op for jyske LM Racing, som udvider holdet fra to til tre biler. Jan Magnussen får nemlig ny teamkammerat i form af Honda-køreren Kenn Bach, som sikrede en tredjeplads i Trophy-mesterskabet i 2021, mens Opel-køreren Lars Højris også skifter til Cupra med teknisk support fra LM Racing i 2022.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

– Jeg har store forventninger til den kommende sæson og glæder mig helt vildt til at komme i gang. 2021 viste med al tydelighed, at vi har et fantastisk stærkt team og en hurtig og konkurrencedygtig bil i vores CUPRA. Jeg tog føringen tidligt på sæsonen og var godt flyvende, men blev så ramt af nogle katastrofale weekender med crashes og løb, som jeg efterfølgende ikke kunne gennemføre. Det kostede dyrt på pointkontoen, og samtidig missede jeg en afdeling på grund af min deltagelse i 24-timersløbet på Le Mans. Jeg håber, at vi har brugt vores kvote for uheld og kan se frem til en 2022-sæson, hvor vi får flere af de gode weekender, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

– Efter to sæsoner med LM Racing i TCR Denmark er det en stor glæde for mig at se LM Racing vokse. At kunne få stærk Trophy-kører som Kenn Bach samt Lars Højris med på holdet er særligt en cadeau til vores dygtige hold af mekanikere. Jeg ser frem til samarbejdet med både Kenn, Lars og vores sponsorer i den nye sæson, og ikke mindst bliver det naturligvis spændende at kæmpe for tre mesterskaber i 2022, det generelle TCR-mesterskab, Trophy-mesterskabet og teammesterskabet.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

Kenn Bach var med i kampen om Trophy-mesterskabet i 2021-udgaven af TCR Denmark og sluttede på en tredjeplads efter sæsonfinalen på Padborg Park. Den aalborgensiske racerkører har de seneste to år været bag rattet i en Honda, men har nu besluttet at skifte til én af LM Racings hurtige CUPRA-racere.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

– Jeg havde faktisk besluttet, at det nok var tid til at stoppe som kører, men der var alligevel noget, som virkede uforløst. Jeg følte virkelig, at jeg kunne vinde mesterskabet i 2021, og det nagede mig enormt, at jeg ikke havde gjorde det ordentligt færdigt. Så dukkede den her mulighed op, og jeg glæder mig helt vildt. Det bliver fedt at have Jan Magnussen ved siden af mig med al hans erfaring og viden og gode råd, så jeg er glad for, at jeg kan give TCR Denmark et nyt skud i den kommende sæson, forklarer Kenn Bach.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

Dén glæde deles af LM Racings andet nye ansigt, Lars Højris. Lars Højris debuterede i TCR Denmark med eget Opel-team i 2021, men racerkøreren fra Struer skifter nu også til CUPRA, og dét bliver med fuld opbakning fra LM Racing.

– Jeg ser virkelig frem til det nye samarbejde og vi glæder os på hele holdet til at få gang i sæsonen. LM Racing kommer med masser af erfaring med CUPRA-raceren, og jeg er spændt på at se, hvad vi sammen kan drive det til, lyder det fra Lars Højris.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

Endelig er teamchef hos LM Racing, vinderen af teammesterskabet i 2021, Lars Mogensen, lykkelig over, at det er lykkedes at komme tilbage med et stærkt setup efter en udfordrende 2021-sæson.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

– Jeg er glad, stolt og meget beæret over, at vi har fået det til at lykkes. Jeg ser frem til at komme i gang med sæsonen, og til at se, hvad Kenn og Lars kan få ud af to helt ens biler med helt ens support. Der er åben dialog med Jan og hele vores hold af dygtige mekanikere, og så nu skal vi sådan set bare have vinteren overstået, så vi kan komme ud og vinde racerløb, lyder det fra Lars Mogensen.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

2022-udgaven af TCR Denmark afvikles over syv afdelinger og skydes i gang med premiereløbet på Padborg Park i Sønderjylland den 7.-8. maj.

Jan Magnussen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Kenn Bach
  • Lars Højris Nielsen
  • LM Racing
  • Padborg Park
  • 08/05/22 - Padborg Park - TCR Denmark
  •