Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

GT World Challenge Europe

Dennis Lind skal køre Endurance med JP Motorsport i McLaren 720S

GT World
Challenge
Europe 

15/12/21 

Den kommende sæson stiller Dennis Lind op ved Fanatec GT World Challenge Europe, med det unge, stærke team JP Motorsport, i den lige så stærke McLaren 720S GT3. Dennis Lind skal dele bil med Christian Klien og Vincent Abril - to kørere med masser af erfaring.
 


(Foto: JP Motorsport)

For en måned siden annoncerede JP Motorsport sin deltagelse i Fanatec GT World Challenge Europe, med Christian Klien som hovedperson. Planen er at stille op med to McLaren 720S GT3. Nu er holdene til endurance-løbene sat og indeholder et par overraskelser.

Kørerne i "PRO"-bilen med Christian Klien bliver de to erfarne GT3-kørere Dennis Lind og Vincent Abril.
I 2021 har Vincent Abril kørt DTM med AMG, og Dennis Lind vandt det Britiske GT3 mesterskab i en Lamborghini. Begge kørere har allerede en masse erfaring i Fanatec GT World Challenge Europe. I 2015 var Abril endda i stand til at vinde sprintmesterskabet i serien - den gang kendt som "Blancpain Sprint Series" - med en Bentley. Den anden JP Motorsports McLaren 720S GT3 bliver kørt af Maciej Blazek og 17-årige Joel Mesch, sammen med teamchef Patryk Krupinski.

Christian Klien:
"Vi stiller med et meget stærkt PRO-lineup, med Dennis Lind og Vincent Abril. Begge har stor erfaring i GT3-racing og især i GT World Challenge, hvor de har kæmpet med om mesterskaberne og endda vundet dem. Det er et stort skridt for JP Motorsport, der ikke kun stiller op med en stærk konstellation i sit tredje år, men også kæmper om frontplaceringer med dette PRO-lineup i GT World Challenge, som i mine øjne er den højeste af alle GT3-racerserier på verdensplan. Ydermere vil den anden bil i feltet generere flere data til udvikling. Derfor blev vores teamstruktur forbedret, for at sikre at teamet bliver endnu bedre forberedt og arbejder endnu mere professionelt i fremtiden. Vi glæder os til de nye udfordringer!”

Dennis Lind:
"Jeg er super spændt på denne nye udfordring, efter at have været hos Lamborghini i omkring fem år. Jeg hilser det meget velkommen. Jeg ser virkelig frem til at dele vores McLaren 720S GT3 med to fantastiske kørere, og til at blive presset til mine grænser. At arbejde med denne gruppe dejlige mennesker bliver fantastisk. Selvom det ikke er et stort team, er jeg sikker på, at vi vil være i stand til at kæmpe mod de store."


(Foto: JP Motorsport)

JP Motorsport blev grundlagt i 2020 og blev en sensation allerede i sin første sæson. Ni podieplaceringer i 14 løb i GT Open PROAM-klassen samt en samlet sejr i teamet allerførste GT3-løb, førte til en samlet andenplads i mesterskabet. Siden 2021 har det unge team benyttet McLaren 720S GT3, som skinner med det velkendte, sort og guld-design, og som udover løb i GT Open og GT World Challenge havde tre konkurrerendedygtige starter i DTM. I 2022 bliver teamet endnu mere seriøst, og starter med stor styrke i Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS.

JP Motorsport


Læs mere om:
  • Christian Klien
  • Dennis Lind
  •      ASETEK SIMSPORTS