Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Indy Lights

Dansk racertalent skriver kontrakt med legendarisk amerikansk team

Indy Lights 
06/12/21 

Indy LightsDet danske stortalent Christian Rasmussen har taget endnu et skridt mod IndyCar. Den 21-årige racerkører har skrevet kontrakt med det succesfulde og legendariske amerikanske racerhold Andretti Autosport, og er dermed næste år sikret en plads på det absolutte topteam i Indy Lights - klassen lige under IndyCar.
 

Det bliver det succesfulde amerikanske racerteam Andretti Autosports, der får glæde af danske Christian Rasmussen i næste sæsons Indy Lights. At valget faldt på Andretti Autosports, sker særligt på baggrund af holdets Indy Lights-program, som er det bedste og mest konkurrencedygtige i serien. I de seneste tre sæsoner af Indy Lights har vinderen af serien været fra Andretti Autosport.

"Andretti Autosports var dét team, jeg allerhelst ville være en del af. Hvis man ser tilbage på deres tidligere resultater, er der ingen tvivl om, at der er rigtigt gode muligheder for mig personligt i næste års Indy Lights. Alle kørere, der har været en del af Andretti-teamet har i løbet af deres karriere prøvet kræfter med et IndyCar-løb. Det er en ganske fin hitrate, må man sige," siger Christian Rasmussen, der glæder sig til at træde endnu et skridt op ad karrierestigen.

IndyCar inden for rækkevidde
For blot et par måneder siden vandt 21-årige Christian Rasmussen sit andet amerikanske formelmesterskab, da han i overlegen stil sikrede sig sejren i IndyPro2000, der er den amerikanske pendant til Formel 3. Med sejren fulgte som bekendt en plads i næste års Indy Lights - niveauet lige under IndyCar.

Sejre i to formelserier ud af to mulige, har gjort Christian Rasmussen fra Dragør til en ombejlet herre i amerikansk motorsport, og flere teams stod også i kø for at få den hurtige dansker med på holdet. Christian Rasmussens nye team er ejet af den tidligere CART-serie vinder Michael Andretti, hvis far er den legendariske racerkører Mario Andretti, som både har vundet Formel 1, Indianapolis 500 og Daytona 500.

Christian Rasmussen får fornøjelsen af at have den samme ingeniør og stab omkring sig, som sidste sæsons vinder, Kyle Kirkwood, havde til rådighed. Alle de bedste muligheder for en samlet sejr er derfor til stede, når han næste år skal suse afsted i en bil, der kan komme op i nærheden af de 300 kilometer i timen.

"Jeg har de bedst mulige kort på hånden på Andretti Autosports. Derfor går jeg også efter den samlede sejr i Indy Lights og dermed tre serie-sejre på stribe. Det ville være vildt, men bestemt ikke urealistisk," siger en optimistisk Christian Rasmussen.

I første omgang er der tale om en etårig kontrakt hos Andretti Autosport for næste sæson, inden fremtiden igen skal tages op til revision. Drømmen er at ende i IndyCar, og hvis alt går vel, kan der forhåbentligt komme åbninger allerede i 2023-sæsonnen.

Andretti Autosports har på nuværende tidspunkt fire pladser i IndyCar. Kevin Magnussens tidligere teamkammerat fra Formel 1 Romain Grosjean skal sammen med Devlin DeFrancesco, Colton Herta og Alexander Rossi tørne ud for Andretti Autosports i næste sæson i den amerikanske version af Formel 1.

Christian Rasmussen har foreløbigt kørt for Jay Howard Driver Development i sin i USA.

Løbskalderen for 2022-sæsonen af Indy Light afsløres snarest.

Geelmuyden Kiese


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  •      ASETEK SIMSPORTS