Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 2

Christian Lundgaard kørte tre stærke løb men fik ikke de ønskede resultater

FIA Formula 2 
06/12/21 

Christian Lundgaard kørte tre stærke løb, da næstsidste afdeling af Formel 2 blev afviklet på den nye bybane i Saudi Arabien. I to af de tre løb var han på tredjepladsen i sin racer fra ART Grand Prix, da løbet var slut, men straffe og afgørelser fra løbsledelsen betød at Lundgaard ikke kom på podiet.
 

Christian Lundgaard kvalificerede sig i fjerde position, hvilket gav startplacering som nummer syv til løb et, da top ti byttes rundt. Lundgaard leverede flere stærke og spektakulære overhalinger, men et sammenstød med Zhou, sendte ham af banen og han kørte i mål på sjettepladsen.


(Foto: Getty Images)

I løb to leverede Christian Lundgaard igen stærke overhalinger og kørte sig op på tredjepladsen. Men undervejs blev han tildelt en tidsstraf på fem sekunder for at have overhalet en konkurrent udenfor banen, selvom Lundgaard mente han undgik et sammenstød. Desværre for Lundgaard sluttede løbet bag safetycar, hvilket betød at hele feltet kørte næsten samlet over målstregen og de fem sekunders straf sendte ham fra tredjepladsen til en placering udenfor pointene som nummer femten.

Søndagens løb blev meget kort grundet uheld på banen. En dårlig start sendte Lundgaard fra fjerde position ned som nummer seks. Men et startuheld der involverede Lundgaards teamkammerat Pourchaire og Fittipaldi gav rødt flag og ny start. De to kørere var ved bevidsthed efter uheldet, men blev transporteret til hospitalet. Placeringerne da det røde flag kom, gav startopstillingen til den nye start. Lundgaard startede som syver, men efter kun fem omganges racerløb var han oppe på tredjepladsen, da konkurrenterne gik i pit til det obligatoriske pitstop. Men et nyt uheld gav rødt flag og løbet blev stoppet. Denne gang blev resultatet taget en omgang tidligere og Lundgaard måtte se tredjepladsen blive en syvendeplads.

"Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal sige om den her weekend" sagde en skuffet Christian Lundgaard efter søndagens løb. "Den opsummerer vel egentlig meget godt min sæson. Tre gode løb, men forskellige omstændigheder betyder, vi ikke får de resultater vi fortjener. Som kører forstår man måske ikke helt den straf man får, men jeg synes bare ikke at reglerne er helt klare. I hovedløbet laver jeg desværre selv en fejl i starten, så min bil rammer pitlane limiter. Jeg forstår ikke helt de to forskellige beslutninger efter de røde flag, men sådan er det. Vi havde en virkelig hurtig racerbil, så det håber jeg vi også har ved sæsonfinalen næste weekend".

Stilling i Formel 2 efter 7. afdeling
1. Oscar Piastri, Prema Racing #2, 213,5 point
2. Robert Schwartzman, Prema Racing #1, 162 point
3. Guanyu Zhou, Uni-Virtuosi Racing #3, 149 point
4. Dan Ticktum, Carlin #5, 139,5 point
-
11. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #9, 50 point

Resterende løbskalender
8: 10-12/12 Yas Island, Abu Dhabi

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Jeddah
  • 05/12/21 - Jeddah - FIA Formula 2
  •      ASETEK SIMSPORTS